USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поліція розслідує самоправство керівника луцького пологового, який саботує утворення інфекційного госпіталю

16 Жовтня 2020 11:40
Поліція назвала безпідставними звинувачення депутатки Юлії Вусенко в «тиску» на колектив Луцького пологового будинку, в одному з окремих корпусів якого облаштовують тимчасовий інфекційний госпіталь. Також в поліції розслідують самоправство керівника медзакладу та окремих працівників колективу.

Про це йдеться в заяві поліції на фейсбук-сторінці.

Очільниця обласного осередку партії Порошенка заявила, що в пологовому будинку працює поліція, буцімто для «тиску» на колектив. В поліції зазначили, що лише контролюють виконання рішень комісії ТЕБ і НС та Луцької міської ради.

«Тому публічні заяви окремих громадян про тиск на керівництво чи персонал установи вважаємо безпідставними, адже раніше було досягнуто порозуміння. Поліція лише контролює виконання відповідних рішень і таким чином захищає права усіх людей.

За фактом подій, які відбувались учора, внесено відомості до ЄРДР за ст. 356 (самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника) Кримінального Кодексу України. Йдеться про можливі самоправні, всупереч установленому законом порядку, дії з боку керівника та інших працівників комунального закладу. Триває слідство», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Директор луцького пологового, який саботує утворення інфекційного госпіталю, отримує близько 100 тис. зарплати

Зазначимо, що рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного закладу було прийняте Луцькою міською радою відповідно до доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Оскільки ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, то місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.

Міська влада пояснювала: розглядались різні варіанти для облаштування додаткового корпусу для хворих, проте це єдиний можливий варіант, адже тут вже є розведена система подачі кисню на 64 точки і киснева станція.

Відповідно до висновків профільних спеціалістів, жодного застереження щодо облаштування корпусу немає, тим паче, у пологовому вже є породіллі, які хворі на коронавірус. Сам корпус відокремлений, для пологового будинку це не створить незручностей. Окрім того, якщо в минулі роки заклад проводив більше 4 тисяч пологів на рік, то цього року їх ледве буде 2 тисячі.

До слова, аналогічним чином місцева влада зробила і у Вінниці – там теж облаштували інфекційний корпус на базі пологового будинку.

Натомість хвилювання колективу підігріли окремі політики та кандидати в мери, які закликали виступати проти утворення тимчасового госпіталю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 16 Жовтня 2020 12:55
Вже назад роддом не зроблять!
000 Показати IP 16 Жовтня 2020 12:57
таке враження, що коронавірусну лікарню відкривають у когось з них вдома. Вони що, її приватизували, чи це приватна власність Токарчука? Взавтра кожен з них може захворіти підхопивши вірус в магазині, маршрутці, на ринку і т.д., куди їх госпіталізувати? В інфекційній в коридор навіть не беруть. Головне - ЖИТТЯ людей!!!! КОМУ ЩЕ НЕ ЗРОЗУМІЛО, ЩО КИСЕНЬ МОЖНА буде ПРИ ПОТРЕБІ ОТРИМАТИ ЛИШЕ ТАМ, бо просте ліжко вдома є.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus