USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хресна хода МП – під Києвом: вибухівка, Нацполіція, автобуси. ХРОНІКА

26 Липня 2016 19:30
Арсен Аваков вирішив втрутитися через гранати, які знайшли на маршруті ходи.

У зв'язку з виявленням гранат на маршруті хресної ходи Нацполіція і Нацгвардія заблокували рух хресного ходу УПЦ МП вулицями Києва.

Про це глава МВС Арсен Аваков сьогодні вдень написав у Фейсбуці.

Учасників ходи планують перевезти автобусами. "Безпека громадян – вище релігійних ритуалів", - написав Аваков.

Він повідомив, що зранку на шляху хресного ходу знайшли муляжі мін та реальні бойові закладки.

"Немає сумнівів у реальності загроз та провокацій", - йдеться у дописі.



Радник пана Авакова Антон Геращенко повідомив, що поліцейські виявили вибухівку на шляху хресної ходи у Києво-Святошинському районі на заході столиці.

"Спеціалісти-кінологи поліції за допомогою службових собак на узбіччі доріг на шляху хресного ходу знайшли два муляжі вибухових пристроїв та дві бойові гранати з димовими шашками", - написав пан Геращенко у Фейсбуці.

Раніше поліція повідомила про два дзвінки від невідомих, які повідомили про мінування у двох місцях на шляху хресної ходи.

Геращенко пояснив, що дві закладки бойових гранат Ф-1 знайшли за 3-5 метрів від узбіччя. І у випадку вибуху вони загрожували учасникам хресного ходу.

Зі слів Антона Геращенка, задля уникнення теракту представникам Московського патріархату запропонували пересадити учасників хресного ходу в автобуси та доїхати до місця богослужіння безпечним маршрутом.



Перекратий центр Києва

27 липня з 6 години ранку у Києві у зв’язку з хресною ходою УПЦ МП перекриють низку столичних вулиць, повідомила прес-служба поліції.

Рух буде перекрито на вулиці Грушевського - від Шовковичної до Європейської площі.

Перекриють Європейську площу, Володимирський узвіз - від Поштової до Європейської площі, та вулицю Трьохсвятительську.

Хрещатик буде перекритий від Майдану Незалежності до Європейської площі.

Вулицю Паркова дорога перекриють від Європейської площі до алеї Героїв Крут.


Оновлення. Як повідомляють кореспонденти LB.ua, західна частина ходи, яка йде Житомирською трасою, зараз заблокована поліцією біля села Дмитрівка.

За кілька кілометрів на схід, ближче до Києва, стоїть табір націоналістичної організації Миколи Коханівського, який облаштували на вихідних.



Східна частина вийшла близько 12:30 із села під Борисполем, де митрополит Онуфрій провів літургію. Після літургії він їм розповів про те, що, можливо, з Гори учасників хресної ходи повезуть у Київ в автобусах. Дуже багато охорони, поліції, люди налаштовані спокійно.

За станом на 14:45 на житомирську трасу приїхала начальник Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

Близько 15:45 православні на Житомирській трасі вирішили йти в обхід поліцейських автобусів, які перекрили їм рух. Однак після цього автобуси роз'їхалися, і учасники ходи пішли трасою.



Вона запропонувала учасникам хресної ходи поїхати в Київ автобусами, тому що так безпечніше (так ніхто не забреде в траву, де може бути вибуховий пристрій, - LB.ua). Якщо вони захочуть йти пішки - то муситимуть чекати, поки перевірять і знешкодять усю трасу.

Православні відмовилися проїхати останні кілометри до столиці в автобусах.

За станом на 16:19 стало відомо, що поліція знешкодила третю гранату на маршруті "хресної ходи". Про це інформує Еспресо.TV.

Сапери провели контрольований вибух біля села Капітанівка Києво-Святошинського району.

Зі слів речника київського обласного управління поліції Миколи Жуковича, це вже третій контрольований вибух, який стався на трасі Київ-Житомир. Поліцією Київської області відкрито кримінальне провадження за фактом закладання таких вибухових пристроїв.

Оновлення 16:25. У сусідньому з Дмитрівкою селі Капітанівка колону зустріли 500 осіб із Києва, які прибули транспортом. Вони з'єдналися і далі йдуть разом у столицю.

Оновлення16:35. Біля Капітонівки хід знову зупинила поліція. Кажуть, що розміновують трасу. У бік Києва працює тільки одна смуга, інші перекрито.

За станом на 18:30 учасниками хресної ходи досягнуто домовленості і сьогодні, щоб уникнути провокацій, їх автобусами підвезуть до місця ночівлі, а завтра - до Володимирської гірки, звідки вони підуть пішою ходою до Лаври. Про це під час брифінгу повідомив глава МВС України Арсен Аваков, передає УНН.

"Ми прийняли рішення зупинити пішу ходу, яка з двох боків наближалася до столиці для того, щоб уникнути жертв серед віруючих та уникнути провокацій. На даний момент обидві групи знаходяться недалеко від Києва. Ми дійшли домовленостей з владикою Онуфрієм про те, що зараз ми локалізуємо ситуацію. Віруючі зупинять ходу. Сядуть в автобуси і направляться до місця ночівлі" - сказав Аваков.

Також він зазначив, що завтра учасників хресної ходи з місця ночівлі довезуть на автобусах до Володимирської гірки, а до Лаври вже буде здійснюватися піша хода.

Нагадаємо, на початку липня у Тернопільській та Донецькій областях стартувала «хресна хода за мир», організована Українською православною церквою Московського патріархату. Волинські священики теж беруть участь у Всеукраїнському хресному ході, організованому УПЦ МП - як йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ МП, паломницьку делегацію волинян очолив настоятель храму Всіх святих землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин.

На думку політолога Павла Нусса, для Кремля «Хресний хід» в Україні особливо важливий, аби перевірити ситуації для подальшого втілювання в життя проекту «Рускій мір», іншими словами – сепаратизму.

Як повідомлялося раніше, у Борисполі депутати міської ради проголосували за те, щоб не пустити так звану "хресну ходу" до міста. Сьогодні у Борисполі активісти намагалися закидати яйцями учасників східного крила ходи.

Раніше дорогу так званій «хресній ході» перекрили у Житомирі.

Планується, що дві групи віруючих зустрінуться 27 липня в Києві на Володимирській гірці і разом з православними Києва і паломниками з усієї України пройдуть у Свято-Успенську Києво-Печерську лавру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Петро Показати IP 26 Липня 2016 16:03
Церква, яка не поважає загиблих воїнів своєї держави у війні з агресором (лише Онуфрій не підняв своїх сідниць 24 серпня 2015 року у Верховній Раді), не може вважатися українською і щось вимагати від українського народу. Московський патріархат проводь свої заходи у Москві. Щасливої дороги!
добряк Показати IP 26 Липня 2016 17:22
Хайп пизд...ють вмоскву разом з ,,руским миром,,,да повертатись нетреба
245 до добряк Показати IP 26 Липня 2016 18:08
А Ви рахуєте, що являєте собою український світ? Ні, я такою бути не хочу, такою як Ви...Справжні українці ніколи не плюють на ікони!
123 до 245 Показати IP 26 Липня 2016 23:43
Справжні українці ікон не мали, вони були язичниками!
акунаМатата до 245 Показати IP 27 Липня 2016 08:50
на ікони ніхто і не плює, плюють на тих хто приховуючись за іконами просуває політику агресора і ворога нації, в цій державі в такий час МП має бути визнаний терористичним угрупуванням і заборонений!! ...чємодан-вакзал-расЄя, туди нехай ведуть свій хід і поклони КГБічєскім батюшкам б'ють...
Анонім до добряк Показати IP 26 Липня 2016 23:54
Через таких "українців, як Ви, наша країна тепер пошматована і зшити її буде дуже непросто. Такі погляди - це ж неофашизм в чистому виді!
чорний кат Показати IP 26 Липня 2016 18:30
*** *** Надворі 21 століття, а не глухе середньовіччя. Хто в що хоче - нехай в те і вірить. Головне, щоб люди працювали на державу, платили податки, не конфліктували з Кримінальним кодексом і ростили дітей. Так можна і сектантів розігнати, і представників інших віросповідань. А "мінерів" вирахувати - пару раз плюнути. Згадайте "замінування" в Луцьку. Але, не здивуюся, якщо стодвадцяти кілограмовий каплун Геращенко скромно муркне тільки про "два кримпровадження". Бридко дивитися на зомбовану отару, яка крім завчених догм нічого не хоче бачити навкруги себе.
Всезнайко до чорний кат Показати IP 26 Липня 2016 19:31
Самі авковці й замінували...
цитатник до чорний кат Показати IP 26 Липня 2016 20:50
"Хто в що хоче - нехай в те і вірить. Головне, щоб люди працювали на державу, платили податки," Мда твоя віра в правлячий режим котрому ти поклоняєшся надто помітна
Сам до чорний кіт Показати IP 26 Липня 2016 19:32
Треба дійсно поважати державу в якій живеш, а не піддаватися кремлівсько попівській пропаганді. А про віру в цій ситуації не може бути мови!
Анонім Показати IP 26 Липня 2016 19:44
Окупантська церква завжди боготворила злодіїв і окупантів.В топку цих анцихристів
Анонім Показати IP 26 Липня 2016 19:57
Хай московські попи задумаються чому їх так люблять українці
Cтатистика до Анонім Показати IP 26 Липня 2016 20:46
Дуже цiкаво взнати, а кого люблять украiнцi?
ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Липня 2016 20:49
До речі, поляки щиро вірують у Бога, але ніхто не кричить про створення окремої Польської католицької церкви. А українці волають про окрему церкву через свою дурість.
Анонім до ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Липня 2016 21:02
Судячи вашої логіки не має бути і російської церкви.Чи ви гадаєте що все православя від Росії?
навряд до ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Липня 2016 21:03
Думаєш депутатка ІРИНА КОСТАНКЕВИЧ котру ти щойно привітав з перемогою у окрузі поділяє твою думку чи то за звичкою працюєш на трьох
акунаМатата до ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Липня 2016 09:00
..дурість це те що в твоїй голові, а українці прагнуть своєї церкви через антиукраїнську політику ТВОЄЇ!!
ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Липня 2016 21:20
Твльки не залазьте до "дєбрів" Моісея
ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Липня 2016 21:27
На відміну від Вас, які рахують великою Рехформою створення незальжної українськї церкви та перейменування одного з міст на горішні плавні, я є технократом. Мені неважливо хто проводить зміни на краще - людина у вишиванці, з балалайкою чи з тюбетейкою. Важливий результатат. І в Констанкевич я вірю. Це дуже порядна і розумна жінка
Не активист Показати IP 27 Липня 2016 02:27
Впервые в Киев идут люди не за «ценности евроассоциации», «зону свободной торговли с ЕС» и «безвизовый режим». Идут не из «Фейсбуков», где беснуются найемы и другие «истинные сыны Украины». Людьми движет нечто гораздо более древнее, мощное и поэтому пугающее их до остервенения, – Вера. Это демонстрация того, что есть другая Украина. Она просто вышла на Крестный ход. Она молится.
123 Показати IP 27 Липня 2016 08:02
Негативне відношення багатьох українців до цієї Хресної ходи за мир показало наскільки легко маніпулюють свідомістю людей. Якби ЗМІ взагалі не говорили про цю ходу і не роздмухували багаття ненависті, то оці палки патріоти навіть би про нього і не знали, і все відбулося би спокійно. Ось задайте собі запитання: чому ви біситесь: Ви не хочете миру, чи і раніше так негативно сприймали Хресні ходи? Вам до них діла не було. Но зараз вас так накрутили, що вже , мабуть, страшніших ворогів, ніж віруючи УПЦ московського патрархата, немає і не було. Навіть ІГІЛ для світу не таке зло. Так? Що з нами сталося? Чому ми так легко віримо тим, хто нами маніпулює заради свої намірів
московскій сатанат до 123 Показати IP 27 Липня 2016 08:42
Не було б до них такої уваги якби вони не йшли під георгіївськими тряпками з портретами царя.Бачу тут почерк в коментарах речника МП.Це добре.Тоді почуєте все що про вас думають люди.
аноным Показати IP 27 Липня 2016 12:10
отакі у нас " правдиві" ЗМІ. , висвітлюють з тієї точки зору з якої їм скажуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus