USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Політичні «розборки» у Ковелі депутат порівняв із канібалізмом

29 Травня 2014 08:00
Ковельська міська рада на позачерговій сесії з перевагою всього в один голос звільнила від обов’язків голови постійної депутатської комісії з питань планування, бюджету і фінансів керманича місцевих регіоналів Володимира Матвєєва. «Контрольний постріл» народному обранцеві, якому ковельчани п’ять останніх скликань поспіль довіряють представництво у міськраді, зробив під час голосування не хто-небудь, а сам міський голова Олег Кіндер. Новим головою комісії обрали «партайгеноссе» мера Віру Федосюк.

Передувало гучній відставці головного бюджетника міста звернення депутата Сергія Кошарука, який ще місяць тому запропонував анулювати договір про оренду осередком Партії регіонів комунального майна, і таким чином, «виселити» регіоналів з частини будинку, що в центральному парку Ковеля. Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, як «Екс-мер Ковеля хоче «виселити» регіоналів».

А уже наступної сесії, що відбулася минулого тижня, Володимир Матвєєв з трибуни озвучив заяву, яка закінчувалася такими словами (орфографію збережено): «…я просив би Олег Олексійович щоб мою діяльність оцінили мої колеги депутати і проголосували чи довіряють вони мені чи ні, щоб вони своїм голосуванням засвідчили чи буде місце в Ковельській міській раді політичним репресіям чи ні». Як не дивно, але градоначальник у щирому і сміливому проханні обранця народу та свого політичного конкурента на виборах не виконав, чим, по суті, наплював і на закон, і на мораль.

«Розібратися» із полковником-«афганцем», кавалером двох орденів Червоної Зірки, двічі пораненим у боях з душманами, «білосердечні» можновладці вирішили наступного разу. Проект рішення підготував секретар міської ради Михайло Гетьман. У проекті, зокрема, зазначається, що рада вирішує звільнити Володимира Матвєєва, враховуючи звернення депутата Сергія Кошарука. Але ж останній у першу чергу просив анулювати договір про оренду осередком Партії регіонів комунального майна!

«Мій депутатський запит сесія не підтримала. Зі слів міського голови, запит перейшов у формат звернення. На усні звернення нинішня влада ніколи мені не надавала відповіді. А тут одна з моїх усних пропозицій навіть «опинилася» у проекті рішення! Просто якесь диво…» – мовив у телефонній розмові журналісту Сергій Кошарук, який не був присутній на позачерговому сесійному засіданні, де «розпинали» Володимира Матвєєва.

«Скажіть, будь ласка, чим це обосновано, щоб голову комісії зараз звільнити? Яка причина його звільняти? Через те, що він з Партії регіонів? Чи він не так щось виконував? Навіщо принижувати депутата п’яти скликань? Для чого це ми робимо? Ми самі себе принижуємо!» – обурювався у своєму виступі депутат В’ячеславШава.

«Чому виникло це питання? Після самого звернення Володимира Францевича Матвєєва поставити на сесійному засіданні це питання. Аби не було звернення Кошарука… Я не можу ігнорувати звернення депутатів», – сумбурно «відстрілювався» Олег Кіндер.

«Назвіть мені хоч один прокол у роботі Францевича? Він вже другу каденцію займається цими справами (очолює бюджетну комісію). Ну не можна ж отак! За дві хвилини до сесії зібралася комісія і вирішила: «Схаваємо його! Схаваємо і все!» Не можна жити дикунами на якомусь безлюдному острові, де п’ять чоловік збирається і ще стільки ж з’їдають, тому що ті стали неугодними. Він неугодний з політичних мотивів? З ідеології? Чи з партійної приналежності? Що він не правильно зробив? Давайте підходити індивідуально до цих питань, а не з партійних міркувань», – заявив регіонал Анатолій Соболєв.

Депутат Тетяна Селівончик закликала народних обранців голосувати проти проекту рішення Михайла Гетьмана, «тому що людина (Володимир Матвєєв) дійсно дуже порядна, справлялася із своїми обов’язками і ми не маємо права вирішувати долю людини ось так». А ось Святослав Степанюк сказав, що звернення Сергія Кошарука це – «дешевий піар», але, попри це, відразу ж зауважив, що дане питання «однозначно має бути в порядку денному».

«За» відставку Володимира Матвєєва і обрання Віри Федосюк проголосувало 18 з 26 присутніх депутатів. Як уже зазначалося, вирішальний дев’ятнадцятий «голос» дав міський голова Олег Кіндер. Шестеро депутатів були проти, двоє – утрималися.



Володимир Матвєєв



Голосує Володимир Матвєєв



Михайло Гетьман і Олег Кіндер голосують проти Володимира Матвєєва





Звернення Володимира Матвєєва



Проект рішення
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Браво Показати IP 29 Травня 2014 08:30
Не розумію! Чому від Рибачка Ю.І. відчепились?Такий гарний був початок!Ми чекаємо продовження...
Земляк Показати IP 29 Травня 2014 08:42
Міський голова і секретар своїм підлим вчинком зайвий раз переконали, що вони аморальні, безпринципні люди, політичні шавки. Замість того щоб дати відповідь за провальні результати ЮТ, втрату довіри виборців міста, завали в керівництві міським господарством Кіндер вирішив віддутися на Матвєєву. Непорядно і підло! Політичні лузери геть з міста! Ганьба!!!
Анонім до Земляк Показати IP 29 Травня 2014 10:13
"Крім цього, він попросив розглянути питання доцільності перебування головою депутатської бюджетної комісії керівника ковельських регіоналів Володимира Матвєєва, мотивуючи тим, що недоречно, щоб у такий час «ми дозволяли таким людям займати подібні посади і мати впливи на розподіл бюджетних коштів». С,Д Кошарук 25,05,2014р, А це вчора 28,05,2014р "Він відповів, що 24 квітня на ім’я міського голови Олега Кіндера подавав усний запит про розірвання договору оренди з організацією, яка знаходиться в будинку ветеранів по вулиці Олени Пчілки, і якою керує пан Матвєєв. Тоді цей запит не був підтриманий депутатами, тому його перевили в режим звернення. Також Сергій Кошарук запевнив нас, що він тоді жодного слова про звільнення В. Матвєєва з посади голови профільної комісії не говорив, і жодного звернення щодо цього питання – не писав. Більше того, пан Кошарук дуже здивувався почувши, що в преамбулі до проекту рішення з’явилося саме його прізвище".Ось і всі питання.
Ковельчанин Показати IP 29 Травня 2014 10:26
Невже ви думали, що Федосючка кожний день завивала на мітингах взимку за "просто так"? До влади прийшла нова зграя голодних шакалів, які рвуть все в свою сторону. А Кіндер - просто непорядна людина.
Петро Показати IP 6 Червня 2014 01:16
якби у Матвєєва була честь,якою він хизується,то він подав би у відставку сам,зважаючи на події в країні.Гнат в шию ригів і їх прибічників,на смітник історії!а він ще скиглить тут

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus