USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Екс-мер Ковеля хоче «виселити» регіоналів

25 Квітня 2014 20:31
Колишній міський голова Ковеля, а нині депутат Ковельської міської ради Сергій Кошарук запропонував своїм колегам анулювати договір про оренду місцевим осередком Партії регіонів комунального майна, і таким чином, «виселити» регіоналів з частини будинку, що знаходиться в центральному парку.

«Хочу запропонувати визнати нікчемним такий договір оренди. Це приміщення в центрі міста краще надати тим, хто максимально долучився до подій, які відбувалися у Києві та по всій країні, людям, які ризикували своїм життям, громадським організаціям чи рухам. Краще нехай вони його займають, аніж Партія регіонів. На сьогодні невідомо, який юридичний статус має осередок регіоналів. Невідомо що вони там роблять, чим займаються, чи не підтримують сьогодні Президента Януковича, який перебуває у Російський Федерації?» – сказав Сергій Кошарук (на фото знизу).

Крім цього, він попросив розглянути питання доцільності перебування головою депутатської бюджетної комісії керівника ковельських регіоналів Володимира Матвєєва, мотивуючи тим, що недоречно, щоб у такий час «ми дозволяли таким людям займати подібні посади і мати впливи на розподіл бюджетних коштів».

«Прошу підтримати даний депутатський запит», – виголосив міський голова Олег Кіндер.

Але голосувати «за» депутатський корпус, більшість якого належить до ВО «Батьківщина», не поспішав, чим викликав обурення присутніх у залі громадян.

«Та проголосуйте! Чи Янукович наш президент? Ви депутати чи хто?», – намагався докричатися до народних обранців приватний підприємець та координатор «Охорони порядку» Микола Печенюк.

«Стоїть питання на кону: ми даємо регіоналам далі оренду, чи ні?» – зауважив Сергій Кошарук.

Присутні на сесії громадяни почали аплодувати, закликаючи голосувати.

«Депутати ковельські, стидоба вам всім! Совість би мали!», – обурювався ходом голосування Микола Печенюк.

Щоб підтримати запит Сергія Кошарука забракло голосів. За словами Олега Кіндера, «депутатський запит переходить у формат звернення». При цьому мер звернувся до когось у залі: «Олександр Олександрович, на комісії розгляньте, будь ласка, питання відносно переобрання голови бюджетної комісії». Серед депутатів є лише один Олександр Олександрович – Артишук, але він входить до «земельної» комісії. До кого ж говорив міський голова – залишається загадкою.

Сергій Кошарук подякував Олегу Кіндеру та секретарю ради Михайлу Гетьману за те, що вони під час голосування підтримали його запит, і висловив жаль, що їхні колеги, тобто бютівці, зовсім іншої позиції. На думку Сергія Дмитровича, обрати головою бюджетної комісії треба людину досвідчену, з бухгалтерським досвідом, а саме – бютівку Віру Федосюк.

На цьому можна було б поставити крапку, але через якихось 20 хвилин депутати знову «заговорили» про приміщення, яке орендують регіонали. Слово взяв Роман Ляшук.


Роман Ляшук просить «не розстрілювати» Партію регіонів


«Я просто хочу пояснити тим людям. Ну, давайте вже дальше підемо. Давайте, може, розстріляємо ще Партію регіонів у нас. Тут два чоловіка (Володимир Матвєєв та Анатолій Соболєв). Всі знають моє негативне ставлення до Партії регіонів упродовж всіх цих років. Але давайте трохи думати головою. Є ж юридичні якісь аспекти. Якщо не буде у нас Партії регіонів, то не буде і договору оренди з ними. Логічно?! Правильно?! Але давайте не будемо, що я голосую проти Партії регіонів, то я молодець, красивий і мені медаль повісьте. Всі знаємо Фрацевича Анатолія Анатолійовича. Вони не є погані люди», – сказав Роман Ляшук.

«До стінки ніхто нікого не буде ставити. Є закон і не треба перекручувати факти», – включився у розмову Сергій Кошарук.

Головуючий Олег Кіндер намагався перейти до порядку денного, але його депутати не чули, продовжуючи голосно гомоніти-сперечатися.

«Шановні депутати, прошу зайняти свої місця», – казав мер.

Не вдавалося вгамувати пристрасті й секретарю ради Михайлу Гетьману.

«Ми прийшли на сесію з дуже хорошим настроєм, а Сергій Дмитрович підійшов до мікрофона, взяв бика за роги і поставив нас тут в дуже гарному світлі», – підвела фінальну «риску» депутат-бютівка Олена Євсюк. Як не дивно, але регіонали в «орендній» дискусії відносно себе участі не брали.

Депутати-регіонали Анатолій Соболєв та Володимир Матвєєв



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
яволь Показати IP 25 Квітня 2014 22:14
коментар було видалено
Збітнєв Показати IP 25 Квітня 2014 22:25
коментар було видалено
Анонім Показати IP 25 Квітня 2014 23:24
Звичайно приміщення потрібно звільнити адже на волині партії регіонів не існує а отже і нема кому орендувати... пригадуєте про це публічно заявив пан Башкаленко він всім говорив, що він офіцер, тримає слово, людина честі я вірю в його слово і в те, що партії регіонів на волині більше не буде :-)
Михайло Показати IP 25 Квітня 2014 23:30
Санітарів треба однозначно. Робиться щось незрозуміле то Кіндер переплутав Славіків Степанюка з Шавою, то думає про Артишука -а говорить до кого?
Анонім Показати IP 25 Квітня 2014 23:49
УВАГА УВАГА!!!!!! є інформація що "розформовані" регіонали надумали зірвати вибори в тому числі на Волині для того вони вводять своїх людей в члени комісії від Добкіна та інших технічних кандидатів (сьогодні є інфа, що Башкаленко та Курилюк паралельно почали набирати людей в комісії від Тигіпка) в день виборів планується не вихід членів комісій на дільниці а отже блокування роботи дільниць шляхом відсутності кворуму!!!!!!
Всезнайко до Анонім Показати IP 26 Квітня 2014 01:37
Ти ******, так? Одна людина погоди в комісії не робить...
Анонім до Всезнайко Показати IP 26 Квітня 2014 08:14
******лу - читай уважно, що пишуть ВВОДЯТЬ ЛЮДЕЙ ВІД РІЗНИХ ТЕЧНІЧНИХ КАНДИДАТІІВ!!!!! А ЦЕ ВЖЕ НЕ ОДНА ЛЮДИНА!!!!....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus