USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пологовий туризм: чому українки їздять народжувати у Маямі

30 Березня 2018 11:19
Народити дитину у Маямі разом із проживанням, оплатою послуг клініки та лікаря коштує від 20 тисяч доларів. Навіщо українки їдуть народжувати у США? Чому виник «пологовий туризм»? І як ціла індустрія агенцій-посередників, клінік і лікарів працює на майбутніх українських батьків? – про це та інше у сюжеті Голосу України.

«Палата була як в 5-зірковому готелі, мама у палаті одна, є спеціальне меню, з якого жінка обирає, що вона буде їсти», - каже Яна Максим’як родом із Рівненщини, яка теж народжувала у США.

За конституцією США, дитина, народжена на території держави, автоматично отримує громадянство США. Це головна мета, за якою їдуть багато українок до Маямі.

«Дитина одразу після народженням стає американцем, отримує громадянство і документи. Це можливість у майбутньому дитині навчатися на спеціальних умовах. Також важливо, що через 21 рік, коли дитина буде повнолітньою, батьки можуть подати на «воз’єднання сім’ї» і отримати грін-карту», - розповідає власниця агентства Олена Бальмілер, яка допомагає українкам оформити «пологи» у Маямі.



Майбутні мами зазвичай відкривають туристичні візи, для отримання якої зокрема треба підтвердити місце проживання, мати зворотні квитки, банківський рахунок і достатньо коштів для покриття медичних витрат.

Самі мами кажуть, народжують у США не лише заради американського громадянства. Клімат у Маямі тропічний, літо триває цілий рік, атмосфера розслаблена, а це дозволяє налаштуватися на позитив. До того ж, американська медицина викликає довіру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
fdsfds Показати IP 30 Березня 2018 11:25
Вот дурьохи. Відмовляються від 700 доларів виплат допомоги при народженні дитини в Україні і по 30 доларів щомісяця на протязі 3!(карл) років. А там що? Ніфіга не платять.
Артем Показати IP 30 Березня 2018 23:06
Можу зрозуміти цих людей. На жаль у нас в лікарнях умови жахливі, це я перевірив на собі. Одного разу в рамках проекту http://v-mandry.com ходили на Говерлу. Під час сходження я оступився і сильно травмував ногу. Довелося терміново їхати у Франківськ в обласну лікарню. Дякую лікарям, вони швидко поставили мене на ноги, але умови в яких вони працюють були жахливі. Лікарні потрібно ремонтувати, палати переповнені, лікарів катастрофічно не вистачає. В роддомах ситуація не краща. Звісно, на Маямі зовсім інша ситуація. Все для пацієнта, він і цар і бог бо у нього є гроші. У нас мало людей можуть дозволити собі таке задоволення. Ті хто має змогу їхати народжувати на Маямі їм пофіг на ті 700 доларів які дає держава. В даному випадку гроші для них взагалі не важливі. Їм потрібен комфорт і простір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus