USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Як волинським татусям не втратити свідомість під час пологів дружини

5 Серпня 2014 14:17
Татусі новонароджених волинян стали більш свідомими й навіть «екзаменують» власних дружин перед пологами, аби перевірити, чи справді останні готові до цього процесу.

Про це розмовляли під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я ОДА, приуроченої до Всеукраїнського тижня підтримки грудного вигодовування. Захід відбувся під девізом «Вигодовування грудьми – переможний гол на користь життя».

Так, зі слів лікаря акушер-гінеколога жіночої консультації Луцького клінічного пологового будинку Ірини Трач, серед волинських батьків, які чекають на поповнення у сім’ї, надзвичайну популярність здобула школа відповідального батьківства. Саме під час проходження цих «життєвих курсів», майбутні татусі та матусі зможуть разом підготуватися до пологів та народження маляти. На думку медиків, така важлива подія, як пологи, стосується не лише породіллі, а й її партнера, тож саме у школі відповідального батьківства чоловіків вчать, як поводити себе під час таїнства народження, та як допомогти власній половинці швидше та безболісніше пережити цей непростий, утім природний процес.
«Трапляється й таке, що чоловіки, уважно вислухавши лекції, ретельно усе конспектують, а потім екзаменують власних дружин», - усміхається Ірина Трач.

На думку спеціалістів, «заманювати» чоловіка на спільні пологи зовсім не потрібно.

Тим, хто приходить на курси, показують спеціальний фільм про пологи, тож такі чоловіки уже підготовлені до цього. Як правило, вони самі проявляють ініціативу підтримати жінку у цей непростий момент.

«Хоча у деяких татусів все ж таки трапляється стрес. В основному це трапляється і з тими, хто йде на пологи, аби продемонструвати власне «геройство». Всі інші потрапляють на пологи свідомо. Це чоловіки, які знають, навіщо вони прийшли до пологової зали й розуміють, яким чином потрібно себе поводити, аби стати надійною опорою для власних дружин», - запевняє головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я Волинської ОДА Людмила Рожко.


А лікар-гінеколог Ірина Трач підкреслила, що психолог, присутній на курсах, помічає категорію «найбільш емоційних» чоловіків заздалегідь, тож з ними ретельно працюють спеціалісти.

Варто зазначити, що заняття у школі відповідального батьківства при Луцькому пологовому будинку абсолютно безкоштовні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 14:22
Ото врач,закопилила фейса аж неприємно дивитися.
Тата до Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 14:38
Так це дійсно професійна робота фотокореспондента, а лікар тут красафчік. Губки копилите файно. О ці моменти...
Фотокор до Тата Показати IP 5 Серпня 2014 15:13
Ну так вийшло. Невже ви ніколи не бачили себе на фото під час розмови? Чи ви нашпиговані ботоксом так, що у вас відсутня міміка? І взагалі, красу нічим не зіпсуєш!
Невдасі до Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 15:20
Зло, жовч. Давайте, кидайте лайно у вентилятор! Лікаря облийте брудом, тільки за те, що не так вийшов на фото, журналіста за те, що не так сфоткав, а Папу Римьского за те, що багато гріха. Ви просто невдаха, бо лише невпевнені в собі невдахи поливають лайном інщих!
абі Показати IP 5 Серпня 2014 14:48
Жінки - не змушуйте чоловіків бачити те, чого їм не потрібно при пологах. Хтось закидає, що мовляв чоловіки, які були присутні при пологах - більше турбуються про сім,ю. Змилуйтеся, як захоче чоловік піти від вас - піде і нічого його не стримає. А це видовище при пологах - може негативно вдарити по потенції. Тому думайте, жінки
спостерігач Показати IP 5 Серпня 2014 15:01
Раніше ніяких курсів ні для майбутніх мам, ні для тат не було. І народжували здоровеньких діток. А що зараз за нісенітницю придумали. Це ж життя, не можливо завчасно підготуватися....
Зоряна Показати IP 5 Серпня 2014 15:15
Це що придумали - народжувати сім/єю.... Це супер... Я народила з чоловіком двох доньок... він ні хвилинки непошкодував що був присутній і бачив "все" в буквальному розумінні..... Думаю якщо в мужчини все добре в голові і з психікою і сім/я побудована на коханні.... спільні пологи ще більше поєднають людей
889 Показати IP 5 Серпня 2014 15:19
мій чоловік був присутнім при пологах і нікаплі ні він ні я не жалкуєм. він всім казав що це незабутнє щастячко бачити народження своєї крошечки. Я ЩАСЛИВА!!!
О бля Показати IP 5 Серпня 2014 15:24
бабки пердухи озвалися і хрінь усяку городять!!!!!!!!!!!!!! Тільки скаржаться, я вас розумію леді, усе через відсутність сексу)
ліля Показати IP 5 Серпня 2014 15:26
думаю не треба чоловіка на пологи. Чула багато відгуків на роботі від чоловіків -не треба цього робити. жінка повинна одна робити -це таїнство . чоловікам це бачити не треба ні і ні!
Макар Показати IP 5 Серпня 2014 15:34
Якщо жінки так хочуть чоловіків на пологи, беріть їх і на клізму під час підготовки до пологів.
Породілля до Макар Показати IP 5 Серпня 2014 16:46
ЇЇ вже років 5 як не роблять. ви в якому столітті живете?
Тюльпан Показати IP 5 Серпня 2014 15:41
Колись писалося, що одна жінка їхала народжувати у пологовий будинок із чоловіком. Але так так трапилося, що перейми почалися раптово у автомобілі. Розповідала, що як соромно було, коли чоловік побачив її у фекаліях і крові
Зоряна до Тюльпан Показати IP 5 Серпня 2014 15:46
Навіщо тоді одружуватись..... це вже не сім/я а якась співпраця чи діловий союз.... В сім/ї люди через життя бачать половинок у різних випадках... це нормально.... А як тоді в старості доживати з такою людиною яка брибиться тебе і всіх "незручностей".. ми всі люди... таке враження що ми різні.... хтось ходить в туалет а хось ні.... Це смішно... Це совкове виховання нас неполишає досі..... Соромно... Може сексу неіснує. і дітей лелеки приносять)))
абу-ба до Зоряна Показати IP 5 Серпня 2014 15:50
Ти така насправді чи прикидаєшся? Живуть люди разом, щоб робити один одного щасливим. Є людський організм з його функціями: все природно, але не все треба демонструвати. Ти облиш примітивізм і не плутай стосунки і фізіологію
Включай мізки до абу-ба Показати IP 5 Серпня 2014 15:52
100%. Я здогадуюся, що мій чоловік ходить до туалету, але не хочу цього бачити
Зоряна до абу-ба Показати IP 5 Серпня 2014 15:54
Як тоді доживати з людиною.... В старості як правило хтось когось доглядає... Як тоді бути... тоді фізіологія є природньою..... чи як? А народження це неприродньо)))) Сім/ї є різні.... і чоловікі різні.... Але як правило нормальні... які небридяться жінки. а потім ввечері після роботи і з задоволенням дітям підгузки міняють і їм не "смердить" як деяким....
ю Показати IP 5 Серпня 2014 16:02
судячи з коментів в кого чоловік був присутнім на пологах не жалкують, а в кого помарозився то пишуть що там десь хтось сказав що це правильно аце ні. треба мати власну голову ане робити як хтось десь колись сказав. до речі Зоряна каже речі правдиві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus