USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Польща передасть Україні боєприпаси, ПЗРК та дрони, – Моравецький

1 Лютого 2022 17:35
Словесна підтримка України вже недостатня, відтак Польща готова передати Україні військову допомогу. Зокрема, йдеться про боєприпаси, ПЗРК «Грім» і дрони різного типу.

На цьому під час брифінгу для ЗМІ заявив у вівторок вранці у Варшаві перед візитом до Києва глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

«Звичайно, ми солідарні з нашими сусідами-українцями у світлі загрози, яку вони зараз відчувають з боку Росії. Однак солідарність і слова сьогодні недостатні, зараз їх треба перековувати у дії. З цієї та інших причин, які пов’язані з дуже небезпечною воєнною ситуацією, яка, на жаль, там склалася, ми також готові передати оборонну зброю», – заявив Моравецький.

Він зазначив, що про передачу Україні оборонного озброєння він говорив з Президентом Анджеєм Дудою. Крім того, під час переговорів у Києві з президентом та прем’єр-міністром України він має намір уточнити, якого типу військової допомоги потребують українці, щоб вони могли захищатися від можливої агресії з боку Росії.

Відповідаючи на запитання, яку конкретно військову допомогу Польща планує передати Україні, Моравецький зазначив: «Боєприпаси, ПЗРК «Грім» і дрони різного типу».

Моравецький повідомив, що Польща передасть Україні і гуманітарну допомогу, зокрема предмети першої необхідності.

Як повідомлялося, це буде перший візит Моравецького в Україну на посаді глави уряду, яку він обіймає з грудня 2017 року. Восени минулого року прем’єр-міністри України і Польщі зустрічалися під час Економічного форуму у польському Карпачі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всезнайко Показати IP 1 Лютого 2022 18:33
Правильно. Бо полякам не треба, вони завжди здаються без бою.
Гнилий пуй до Всезнайко Показати IP 1 Лютого 2022 19:58
Злізь з бутилки, ватан.
Всезнайко до Гнилий пуй Показати IP 2 Лютого 2022 06:35
Знімки каструлю, д.біл.
ОДІН. Показати IP 1 Лютого 2022 19:36
ДАДУТЬ НОЖА,ЩОБ СУСІДА ЗАРІЗАВ.ДУЖЕ ДОБРІ ПАНИ....
Пу, в останню путь до ОДІН. Показати IP 1 Лютого 2022 20:01
У нас "дуже добрі" північні сусіди. Такі "добрі", що куди не сунуться, скрізь кров, сльози, війни і розруха... Осетія, Придністров'я, Донбас, скрізь сусіди наслідили кров'ю. ТАК ЩО ДЯКУЄМО ВСІМ СОЮЗНИКАМ ЗА ДОПОМОГУ!!!
Ян Показати IP 1 Лютого 2022 20:17
Вам хохлам не вгодиш. Поляки дають- погано, німці не дають- теж погані.
Анонім до Ян Показати IP 2 Лютого 2022 00:00
То одна й та ж ботоферма з лубянки ниє.
Я Показати IP 2 Лютого 2022 04:17
і воювати тим залізом будуть зеля пеця баптист і інші з їхнього кодла...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus