USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Польща почала відправляти на експорт українську залізну руду, на черзі – зерно

27 Травня 2022 06:14
З польського морського порту Свіноуйсьце вийшло судно із 30 тисячами тонн української залізної руди. Воно прямує до Алжиру. Усього ж у порту зараз перебуває понад 50 тисяч тонн руди українського походження та 17 тисяч тонн кукурудзи.

Про це повідомляє пресслужба порту. Там зазначили: до Свиноуйсьця руду було доставлено залізницею, передає Оbozrevatel.

«Враховуючи укладені комерційні контракти з партнерами з України, ми готуємося до обробки вантажів. У тому числі реалізуємо інвестиційну програму, що включає підготовку складських майданчиків та закупівлю механізованої техніки», – йдеться у повідомленні.

При цьому в порту наголосили: пошук транспортної альтернативи українським товарам нині є ключовим завданням для створення нових транспортних ланцюжків. І однією з таких альтернатив можуть стати саме польські порти.

«Обов'язково буде створено нові транспортні ланцюжки, нові комплексні логістичні ланцюжки. Це природне явище, тому що ринок ненавидить вакуум. Порти готові прийняти вантажі, які досі перевозили автомобільним транспортом. Тому, хай як це парадоксально, така ситуація збільшить перевалочні потужності польських портів», – зазначили у порту.

Водночас Росія звинувачує атаковану нею Україну у можливій продовольчій кризі. За словами заступника глави МЗС РФ Андрія Руденка, саме Україна нібито «перекрила рух суден».

«Розв’язання продовольчої проблеми потребує комплексного підходу, пов'язаного у тому числі зі зняттям санкційних обмежень, які було накладено на російський експорт та фінансові транзакції. А також вимагає розмінування з боку України всіх портів, де стоять кораблі», – сказав Руденко.

Як саме Україна має розмінувати порти під постійними обстрілами з боку російського флоту, він уточнював не став. Як і не став давати жодних гарантій безпечного проходження суден «зеленими коридорами», яких насправді ніхто не надає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus