USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Де зараз каски і бронежилети, конфісковані на польському кордоні

3 Липня 2014 10:27
Каски та чохли для бронежилетів, призначені для волинських військових на Сході, "зависли в повітрі" на дуже високому рівні. Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

Нагадаємо, транспорт із закупленим вантажем для наших солдатів вилучили на польському боці митного переходу Зосин-Устилуг уночі 28 червня. Підприємець з Волині перевозив через пункт пропуску "Устилуг" 550 кевларових касок та бронежилети загальною вартістю 1,6 мільйона гривень.

Зі слів підприємця Хасана, який закупив амуніцію для вояків, перспектива така.

Або польська прокуратура, що порушила кримінальну справу за недотримання формальностей при перевезенні шоломів, доправить усю партію товару сюди і передасть українським правоохоронцям. Або конфіскат одержать у поляків офіційно представники однієї з військових частин ЗСУ. Адже підприємець (фізична особа) велику партію товарів подвійного призначення перевозити не вправі.

У будь-якому разі, про заарештовані каски вже знають чимало посадовців — і всі зацікавлені в якомога швидшому вирішенні проблеми.

Приміром, народний депутат Євген Мельник о 15.30 повідомив, що саме це питання обговорює зараз у Генеральній прокуратурі. Про результати повідомить трохи згодом.

Іще два дні тому ситуація видавалася майже безнадійною. Бюрократи — вони й за кордоном бюрократи. Слідство, суд можуть затягнутись на півроку-рік, а тут важить кожна година.

Проте потужна інформаційна хвиля, яку здійняли журналісти і користувачі соцмереж (користувачам — окрема дяка), та вагоме слово відомого в Україні волонтера Юри-Фенікса стрімко перевели банальну історію на митниці у суспільно-політичну площину. І вже є впевненість, що шоломи та броники незабаром потраплять у зону АТО — як засоби індивідуального захисту захисників України.

Утім, не все у цій та подібних історіях однозначно. Є запитання і до перевізників, задіяних у поставках спорядження, і до людей, яких той-таки Хасан називає своїми безкорисливими помічниками.

Не хочеться, щоб небачений ажіотаж довкола захисного спорядження та щиросердна підтримка зусібіч: від шахтаря до нардепів і консулів — дозволили комерсантам та довколаармійським ділкам нагріти руки на уживаних касках.

Спонукає до роздумів і така достовірна інформація. Тут-таки, в Нововолинську, тихцем розгорнули жваву логістично-комерційну діяльність іще двоє постачальників спорядження. Подейкують, що один із них продає амуніцію бойовикам.

Припускаю, що йдеться не лише про броники, каски, біноклі й захисні окуляри.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АТО Показати IP 3 Липня 2014 10:39
Так вони ще і вживані? Це НАТОвці перепродують свій хлам нашім? То навіщо таке потрібно?! Треба все нове і гроші у МО є, то навіщо знову ці перекупники? Кажуть на праведне діло, а самі про свій гаманець не забувають і громаду підбурюють і ЗМІ під цю "марку"!!!
мирна Показати IP 3 Липня 2014 10:55
А чому цей батальйон "Донбас" зараз охороняє ВР і стоять у вишуканій амуніції у касках, у броніках, а наші хлопці на Сході воюють і гинуть?! Що це вони творять, лише піаряться!!! Ганьба!!!
воїн Показати IP 3 Липня 2014 11:29
правильно.підтримуемо европу.гарне діло робить.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 3 Липня 2014 11:50
по вигляду каски явно не кевларові. не відомо, які бронежилети. може Хасан хотів тупо заробити на цьому хламі ?
гість до НЕЛУЧАНИН Показати IP 3 Липня 2014 13:57
нажаль багато хто наживається на крові наших людей. військова амуніція - гарний бізнес, особливо коли вагітна дружина бігає в пошуку каски чи броника для свого чоловіка, який в гарячій точці
а то Показати IP 3 Липня 2014 15:15
наживаються ,ще й як, бо коли це прозвучало , то зразу активісти почали в газетах писати ,що нічого вони не заробляють , а 200 гр змушені додавати ,щоб дорогу покрити , притому , що до передачок люди додатково дають гроші на бензин.
знаюча до а то Показати IP 3 Липня 2014 16:32
Так от ті так звані "активісти" і заробляють!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus