USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Польща закрила найбільший центр прийому біженців

3 Вересня 2023 06:42
У Польщі закрили найбільший у країні центр прийому українських біженців. Він розташований у Надаржині приблизно за 30 км від Варшави.

За словами прессекретаря Мазовецького краю, якого цитує The Financial Times, центр передбачався як тимчасовий. Його закриття було обґрунтоване тим, що кількість українців біженців, які прибувають у регіон, була мізерно мала.

Зазначається, що у центрі розміщувалося до 9 тисяч українських біженців. Однак останніх 300 осіб, які там проживали, перевели в інші центри.

Крім житла та їжі, біженці могли там отримати польський документ, який давав змогу залишатися в країні, а також квитки на автобуси та літаки в інші держави.

Зауважимо, у країнах ЄС наразі проживають понад 4 млн біженців з України. Більше всього українців сховалось від війни у Польщі, Німеччині та Чехії.

Нещодавно Нова Зеландія вирішила надати українським біженцям дозвіл на постійне проживання. Водночас у США їм продовжили дію статусу тимчасового захисту. В Ірландії з наступного тижня почнуть розміщувати українських біженців у наметових містечках. Загалом попросили притулку у цій країні близько 93 тисяч українців
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus