USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польща закрила пішохідний пункт пропуску на кордоні з Україною

2 Січня 2019 11:12
З 1 січня 2019 року припинив роботу пілотний проект - пішохідний перехід між Україною (у Львівській області) та Польщею в прикордонному пункті пропуску Угринів - Долгобичув.

Про це повідомив прес-секретар Люблінського воєводи Марек Вечежак, інформує Польське радіо.

За його словами, головний комендант прикордонної служби Польщі звернув увагу, що «цей пішохідний перехід не наповнює технічних умов митного оформлення пішохідного руху, виникає чимало загроз».

«Що буде далі? Воєвода подасть клопотання до державного бюджету тільки на 2020 рік, в цьому році таке клопотання відхилено і проект не буде реалізований. Клопотання стосуватиметься поліпшення інфраструктури в цьому контрольно-пропускному пункті, щоб було можна відновити пішохідний рух», - зазначив Вечежак.

За даними Польського радіо, в пункті пропуску Угринів - Долгобичув кордон з Польщею перетинали близько 3500 осіб на добу.

Раніше в Держприкордонслужбі України розповіли, що Польща припиняє пілотний проект у зв'язку з тим, що громадяни, які перетинали там кордон, заважали тим, хто їхав на автомобілях. Експеримент тривав з 2015 року, його щороку продовжували.

Після закриття переходу в Угринові залишиться лише один пішохідний перехід на кордоні з Польщею, в Шегинях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus