USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Польські бізнесмени хочуть створити в Луцьку спільну компанію із переробки відходів

18 Листопада 2022 16:59
Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрівся з представниками ТОВ «ALBA Polska» Кшиштофом Ґрущиньскі та Міхалом Кацевічем щодо можливої співпраці у сфері управління відходами.

Про це повідомили у міській раді.

ТОВ «ALBA Polska» – компанія, яка надає послуги з транспортування та управління промисловими та небезпечними відходами, очищенням сепараторів та резервуарів, а також консультує щодо методів поводження з відходами.

За словами голови правління «ALBA Polska» Кшиштофа Ґрущиньскі, у Луцьку інвестори пропонують створити спільну компанію в галузі поводження з відходами, їхньої утилізації та переробки.
Луцький міський голова Ігор Поліщук подякував гостям за візит та зауважив, що наша громада зацікавлена в тому, щоб впроваджувати нові підходи щодо поводження з відходами.

«В Україні немає жодного повноцінно працюючого заводу з переробки відходів. Все складується на полігонах твердих побутових відходів, а це проблема, адже полігони ростуть, займають великі площі. Інша проблема – екологія. В нашій громаді ця проблема особлива, тому що поруч з полігоном є декілька населених пунктів. Тому людям докучає фільтрат, неприємний запах та сміття», – сказав він.
Ігор Поліщук розповів, що зараз полігон твердих побутових відходів перебуває в процесі рекультивації.

«Ми шукаємо варіанти для будівництва нових черг, але якщо буде можливість започаткувати переробку відходів, яка дасть можливість значно менше їх спрямовувати на полігон, то ми будемо раді. У нас на полігоні працює сміттєсортувальна станція, яка відсортовує майже третину сміття. Віднедавна ми почали активно впроваджувати сортування сміття в нашому місті, створивши центр управління відходами. Будемо запрошувати туди дітей, щоб привчати до сортування сміття».

Тему навчання та підготовки населення до сортування сміття продовжив директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк. Він зазначив, що основною ціллю цього процесу має стати відокремлення органічних відходів, адже згідно морфології, вони займають приблизно 40 %. Тому основний алгоритм такий: населення сортує, а комунальники досортовують.

Після зустрічі Володимир Марценюк ознайомив представників іноземної делегації з роботою ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» та полігоном твердих побутових відходів у селі Брище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 18 Листопада 2022 17:26
населення треба штрафувати за несортоване сміття....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus