USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польські кінофільми - у Луцьку. СЕАНСИ

7 Квітня 2014 14:48
Варшавська Кіностудія «Калейдоскоп», Генеральний Консул РП в Луцьку, луцький клуб «Ring» запрошують на перегляд польських документальних фільмів.
Сеанси фільмів будуть відбуватись 10-12 квітня від 16 до 18 годинив клубі «Ring» (Проспект Волі 49А). Вхід вільний.

ПРОГРАМА КІНОПОКАЗІВ В ДНЯХ 10–12 КВІТНЯ 2014

10 КВІТНЯ
I КІНОПОКАЗ – тривалість сеансу – 109 xвилин.
ПРИВИД (WIDMO) – реж. Вітольд Івашкєвіч (Witold Iwaszkiewicz) 1990 p. 9 хв. польська версія, стенограма.
Короткометражний художній фільм про активіста компартії Польщі, якого здивували демократичні зміни у Польщі. Дія відбувається в покинутій будівлі Центрального Комітету Комуністичної партії.

ДІТИ РЕВОЛЮЦІЇ (DZIECI REWOLUCJI) – реж. Марія Змаж-Кочановіч (Maria Zmarz-Koczanowicz) 2002 p. 57 хв. польська і англійська версія, стенограма
Документальний фільм, що розповідає про долю кільканадцяти дисидентів зі Східної Європи – з Польщі, Угорщини, Чехії та колишньої НДР у післявоєнній історії цих країн до сьогоднішнього дня.

АМЕРИКАНЕЦЬ В ПНР (AMERYKANIN W PRL) – реж. Пьотр Моравскі (Piotr Morawski) 2009 p. 43 хв. польська і англійська версія, стенограма
Розповідь про візит американського сенатора Роберта Кеннеді в Польщі в 1964 році.

11 КВІТНЯ
II КІНОПОКАЗ – тривалість сеансу – 105 xвилин.
89 мм ВІД ЄВРОПИ (89 mm. OD EUROPY) – реж. Марцель Лозіньскі (Marcel Łoziński) 1993 p. 12 хв. польська і англійська версія, стенограма.
Брест – кордон між Польщею і колишнім Радянським Союзом. Тут закінчується європейські залізничні колії, далі вони більш широкі. Щоб через це місце могло пройти кілька десятків міжнародних поїздів, Білоруські робітники повинні щоденно замінити кілька тисяч коліс під вагонами. З вікон потягів дивляться на це французи, німці, голландці... Два світи?

ВСЕ МОЖЕ СТАТИСЬ (WSZYSTKO MOŻE SIĘ PRZYTRAFIĆ) – реж. Марцель Лозіньскі (Marcel Łoziński) 1995 p. 41 хв. польська і англійська версія, стенограма
Герой фільму, рішучий Томек Лозіньскі, 6 років. Пізнає світ перетинаючи парк на самокаті. Зупиняється, щоб понюхати квіти, поганяти метеликів, нагодувати білку і лебедів. Насамперед, однак, зупиняється біля стоячих вздовж паркових алей лавок, на яких сидять старі жінки і чоловіки. Говорячи з ними, протиставляє свої знання з їхнім досвідом. Він дізнається про необхідність віри і неминучості смерті, цінність здоров'я, праці та сім'ї, хвороби старості, причини бідності, роль пам'яті про шляхи людської долі, на яку вплив має і історія, і їх власні рішення. Переконується, що самотність може бути прокляттям, але і мати цінне значення. Не хоче прийняти, що долю має написану на руці. Не хоче змиритися з неминучістю. Повний дитячих ілюзій переконаний, що в житті все може трапитися: можна, наприклад, зустріти маленького динозавра або літня людина в окулярах може жити 120, а навіть набагато більше років. Поїздка Томка парком поступово перетворюється на символічну подорож крізь життя.

КОМЕДA – МУЗИЧНІ СТЕЖКИ ЖИТТЯ (KOMEDA – MUZYCZNE ŚCIEŻKI ŻYCIA) – реж. Клаудія Базенхоф-Даффі (Claudia Buthenhoff –Duffy) 2010 p. 52 хв. польська і англійська версія, стенограма.
Мелодійні, часто меланхолійні звуки здаються бути фоновою музикою його власної драматичної біографії. Комеда був символом опозиційних артистів в комуністичній Польщі 50-х і 60-х років. Виїхав до Америки, де побачив зовсім інший спосіб життя. Але в 1969 році потрапив у аварію і помер на піку кар'єри у віці лише 37 років. Фільм есе " Комеда - музичні стежки життя" є в основному відображенням кіно музики Комеди і її відношення до його життя. Але це також сучасний документ про ставлення до життя в часи соціальних, політичних і культурних змін в післявоєнний період, а також про працю і еміграцію польських артистів у 50-х і 60-х роках.

12 КВІТНЯ
III КІНОПОКАЗ – тривалість сеансу – 102 xвилин.
КОХАННЯ БЕЗ ВІЗИ (MIŁOŚĆ BEZ WIZY)– реж. Марія Змаж-Кочановіч (Maria Zmarz-Koczanowicz) 2001 p. 36 хв. польська версія, стенограма
Фільм про кохання з першого погляду українки і поляка - про людей по різну сторону кордону, які намагаються бути щасливими, незважаючи на зростаючі труднощі.
СИБІРСЬКИЙ ПРОВІДНИК (SYBERYJSKI PRZEWODNIK) – Мацєй Мігас, Єнджей Моравєцкі (Maciej Migas, Jędrzej Morawiecki) 2005 p. 46 хв. польська і англійська версія, стенограма
На початку 90-х років ХХ століття міліціянт Сергій Торов їхав тролейбусом і, як стверджує, отримав прозріння. Зрозумів, що він є Христос, прийняв ім'я Віссаріон.
У сибірській тайзі побудував зі своїм послідовниками "Місто Сонця", яке повинно дати початок новій цивілізації.
Герой фільму – Ігор Новіков – один з 5 тисяч послідовників і учнів Віссаріона.

ВАЛЕРІЙ, ПОРТРЕТ ЕНТУЗІАСТА (WALERY, PORTRET ENTUZJASTY)– Ян Ломніцкі (Jan Łomnicki) 1993 p. 20 хв. польська версія, без стенограми
Портрет львівського актора, Валерія Бортякова.
Після сеансу зустріч з продюсерами Кіностудії Калейдоскоп – Войцєхом Щудло і Пьотрем Сьлівіньскім.

ПРО КІНОСТУДІЮ КАЛЕЙДОСКОП
Власниками і Членами Правління є: Збігнєв Домагальскі, Януш Скалковскі, Пьотр Слівіньскі, Войцєх Щудло.

КІНОСТУДІЮ КАЛЕЙДОСКОПми створили в 1988 році і як одні з перших незалежних кінопродюсерів у Польщі почали свою діяльність в січні 1989 року. Ми є досвідченими кінопродюсерами. До заснування нашої Студії, протягом багатьох років, ми були пов'язані з Кіностудією Документальних і Художніх Фільмів у Варшаві. Кіностудія Калейдоскоп є членом Національної Палати Аудіовізуальних Виробників і InternationalDocumentaryAssociation (IDA) в Лос-Анджелесі (США).

У нашій Студії зреалізовано понад 200 фільмів. Більшість з них документальні. Режисерами цих фільмів були відомі кінематографісти. У 2007 році ми завершили виробництво з PandoraFilm з Німеччини художнього фільму під назвою "Надія" режисера Станіслава Мухи за сценарієм Кшиштофа Пєсєвіча. У 2007 році ми зробили 13-серійний серіал для каналу 1 TVPS.A. під назвою "Королі Середмістя". Фільмографію можна знайти на нашому сайті www.kalejdoskop.art.pl .

За випущені нами фільми, ми отримали більше 80 нагород на кінофестивалях в Польщі і за кордоном.

Найбільш знаменитим нашим фільмом є "89 мм від Європи" режисера Марцеля Лозіньского. Цей фільм був нагороджений на багатьох міжнародних кінофестивалях таких, як фестиваль в Оберхаузені, Лейпцигу, Марселі, Клермон-Ферран, на острові Борнхольм, в Вілла-ду-Конде, Берліні, Монреалі, Гамбурзі та інших і отримав номінацію на премію Американської кіноакадемії ОСКАР 1994. Міжнародна асоціація Документалістів IDA в Лос-Анджелесі визнала його найкращим фільмом 1995 року.

У 2008 році фільм Марцеля Лозіньского "І якби так сталось" був на так званому „shortlist” документальних фільмів номінованих на ОСКАР 2008.

Останнім художнім фільмом є „ŚlubyPanieńskie” (Шлюби Панєньскє) режисера Філіпа Байона.

Прем'єра відбулася у жовтні 2010 року.

Наші основні партнери: TVPS.A., TVN, ПОЛЬСЬКИЙ ІНСТИТУТ ФІЛЬМУ, EURIMAGEiMEDIA +. Ми працювали зокрема з ARTE (Франція), PANDORAFILM, TELEPOOL, 3 SAT, MDR, SRiVOX(Німеччина), SASAKAWAPEACEFONDATION (Японія). Наші фільми представлені у десятках країн по всьому світу в тому числі у Франції, Бельгії, Німеччині, Великобританії, Канаді, Фінляндії, Данії, Швеції, Австралії, Південній Африці, США, Іспанії, Португалії, Італії, Бразилії, Аргентині, Мексиці, Росії, Україні, Грузії, Китаї, Чехії, Словаччині, Латвії, Литві і на Тайвані.
У нас є великий досвід, ми працюємо з кращими виконавцями і тому грантуємо продукцію і кіно послуги на найвищому рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джулія Показати IP 7 Квітня 2014 22:27
Цікаво, хто складав графік показів. Бо працюючі точно на перегляд не втраплять...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus