USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Польські митники продовжують страйкувати

22 Червня 2016 11:15
Через страйк працівників польської митниці відомство оголосило третій рівень кризової загрози в країні із чотирьох можливих. Це було зроблено унаслідок масових відпусток митників на східному кордоні Польщі, коли на деяких митних постах бракувало персоналу, щоб повноцінно здійснювати митний огляд, - інформує польське телебачення TVN24.

У відповідь на це адміністрація вирішила вдатись до непопулярних рішень. Зокрема, тепер відпустки митникам повинні затверджувати керівники відділів і лише після того, як відбудеться перевірка чи ця відпустка була справді запланованою. Якщо на митницях бракуватиме працівників, то відпустки будуть відкладені, а тих, хто вже пішов у відпустку – відкличуть з неї на роботу. У Польщі вже скасували навчання для митників та можливість отримувати вільні години за понаднормову працю.

«Митники протестують проти проекту реформи, яка передбачає входження Митної служби до новоствореної Державної податкової адміністрації. Незважаючи на те, що міністерство фінансів відклало реформу на вересень, але митники загострили протест і стверджують, що вони не в стані прискіпливо контролювати східний кордон. Відтак на кордоні склалась ситуація, коли величезна кількість товарів в’їжджають на територію Польщі без якого-небудь контролю», – каже Славомір Сіви, голова профспілки працівників митної служби Польщі.

Міністерство фінансів Польщі переконує, що протест не впливає на надходження до бюджету та на безпеку держави, а робота митних постів відбувається без зупинок. Натомість профспілки говорять про протилежне.

«Була така інформація від працівників, що на митному посту в Медиці на півгодини піднімали шлагбаум і застосовували так звану «зелену хвилю». Впускали практично усіх без контролю», – каже Славомір Сіви. У міністерстві фінансів цю інформацію спростували.

Ситуацію погіршує наближення двох найбільш масштабних подій у Польщі цього року – саміту НАТО у Варшаві (8-9 липня) та Світових днів молоді у Кракові (26-31 липня). Для влади Польщі безпека людей під час проведення цих заходів сьогодні має особливе значення. Міністерство навіть видало припис, що напередодні і під час цих заходів контроль на кордонах повинен бути посилений. Міністерство внутрішніх справ запевняє, що кордон перебуває під контролем і громадянам та гостям Польщі немає чого остерігатись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus