USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поляки показали лучанам єврейську культуру. ФОТО

26 Травня 2012 11:34
До Луцька завітав ансамбль пісні та танцю Грубешівського краю з Польщі. Західні сусіди продемонстрували мешканцям обласного центру нову програму, яка презентувала єврейську культуру.
Мистецьке дійство відбулося 25 травня в обласному театрі ляльок.
Керівник ансамблю Гражина Темпорович розповіла, що колективу майже 25 років. «Ми виступали в багатьох країнах світу, зокрема й в Перу. А найближчим часом плануємо поїздку до Мексики. До речі, мали виступ і у Ватикані перед самим Папою Римським», ‒ зауважила вона.
З її слів, до Луцька завітали, аби вперше продемонструвати програму, яка складається з єврейських танців та пісень. Темпорович розказала, що колективу вдалося налагодити тісні контакти з Ізраїлем, і вони вже їздили виступати до цієї країни.
Натомість польський дипломат Кшиштоф Савіцкі розповів, що дійство відбувається в межах відзначення Року Януша Корчака. Він зазначив, що Корчак був польським євреєм, який під час голокосту врятував життя багатьох дітей-сиріт.

До слова, сцена була прикрашена підсвічниками, які євреї використовують під час відзначення релігійних свят. А одним з останніх пунктів програми – традиційний єврейський танок «Хава нагіла».











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Хатуль Мадан Показати IP 26 Травня 2012 12:37
"Поляки показали лучанам єврейську культуру". Заголовок виносить мозок. А завтра євреї покажуть лучанам польську культуру?
33квартал до Хатуль Мадан Показати IP 26 Травня 2012 21:29
Хатуль,да ти хворий на всю голову)))
ПРОХОЖИЙ Показати IP 26 Травня 2012 13:03
Некоторые поляки знакомы с еврейской культурой , а многие евреи - с польской , украинской или азербайджанской. Трудно поверить , но есть англичане , разбирающиеся в испанской , мексиканской и японской культурах. Китайцы - в украинской и чешской . Есть даже пара человек , которым знакома культура Островов Зеленого Мыса и древних Ацтеков...Все зависит от образованности или все той же культуры. Некоторым легко вынести мозг одной непонятной фразой .Чем легче мозг , тем легче его нести .
Colonel до ПРОХОЖИЙ Показати IP 26 Травня 2012 15:21
Вони такі поляки - як ти циган!
Хатуль Мадан до ПРОХОЖИЙ Показати IP 26 Травня 2012 16:37
на мосту стоял прохожий на .... похожий. "Сектор Газа" а тебе не кажется, что в еврейской культуре евреи все-таки лучше поляков разбираются?
Вася з Гнидави Показати IP 26 Травня 2012 17:30
Тота бльонда в міні на фото посередині файна!!!
antikommi до Вася з Гнидави Показати IP 26 Травня 2012 18:21
На євгейку задивились? То ви махровий антисеміт!
ахванасій Показати IP 26 Травня 2012 20:48
Такі да!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus