USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер барабанщик Тоні Аллен – творець жанру Afrobeat

1 Травня 2020 15:02
У Парижі на 79-му році життя помер нігерійський барабанщик Тоні Аллен, який вважається творцем музичного жанру Afrobeat.

Менеджер Аллена повідомив Agence France-Presse, що причиною смерті міг стати серцевий напад. За дві години до смерті він говорив з музикантом і той мав цілком здоровий вигляд. Уже через дві години його відвезли в лікарню Помпіду, де він помер, пише Бабель.

Аллен став популярним завдяки колективу Fela Kuti Africaʼ70 в 1960-х і 70-х роках. Усі ці роки він був керівником гурту. Його Afrobeat став одним із головних жанрів африканської музики ХХ століття. Аллен також вважається одним із символів боротьби за свободу на всьому Африканському континенті.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus