USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Помер легендарний британський рок-гітарист Джефф Бек

12 Січня 2023 20:39
У віці 78 років помер британський гітарист-віртуоз і композитор, семиразовий володар премії Греммі Джефф Бек.

Він відійшов у вівторок, 10 січня, в лікарні. Як повідомляє НВ з посиланням на The Sun, причиною смерті став менінгіт.

Сім'я Бека підтвердила його смерть у середу.

«Від імені його сім'ї ми з глибоким сумом повідомляємо новину про смерть Джеффа Бека. Після раптового зараження бактеріальним менінгітом він учора мирно помер. Його сім'я просить усамітнення, поки вони переживають цю величезну втрату», – йдеться у заяві.

Джефф Бек став відомим у 1960-х роках в складі гурту The Yardbirds, у якому він грав разом з Джиммі Пейджем. Пізніше він грав у Led Zeppelin, а в 1967 році заснував власний колектив The Jeff Beck Group.

Бек був віртуозом гри на електрогітарі, він досліджував і відкривав нові можливості цього музичного інструмента. Музикант вплинув на розвиток таких стилів рок-музики, як блюз-рок, хард-рок, ф’южн тощо. Бека вважають одним з найбільш впливових гітаристів свого покоління, а його «крикливі» соло принесли йому прізвисько «гітарист гітариста».

«Джефф Бек був з іншої планети. Він узяв мене та Ронні Вуда в США наприкінці 60-х до своєї групи The Jeff Beck Group. І відтоді ми не озиралися. Він був одним із небагатьох гітаристів, які, граючи наживо, справді слухали мій спів і відповідали. Джеффе, ти був найвизначнішим, мій друже. Дякую тобі. Спочивай з миром», – написав Род Стюарт.

«Шестиструнний Воїн більше не з нами, щоб ми могли захоплюватися заклинанням, яке він міг сплести навколо наших смертних емоцій. Джефф міг спрямовувати музику з небесної сфери. Його техніка є унікальною. Його уява, мабуть, безмежна. Джеффе, я сумуватиму за тобою разом із мільйонами твоїх шанувальників. Джеффе Беку, спочивай з миром», — написав у себе в Instagram Джиммі Пейдж.

Видання Rolling Stone поставило Джеффа Бека на п’яте місце у своєму списку зі 100 найкращих гітаристів світу. Також його двічі включали до Зали слави рок-н-ролу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus