USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Помер ветеран ОУН-УПА волинянин Андрій Криштальський

4 Травня 2016 10:36
На 89-му році життя помер ветеран ОУН-УПА, людина надзвичайно складної долі і дивовижно світлої душі Андрій Криштальський (старший). Це сталося позавчора, 2 травня, - повідомляє «Волинська правда».

Андрій Криштальський мав талант митця. Ще в юності картини, написані ним, не залишали байдужими художників-професіоналів. Однак найвизначальнішою в його житті була відданість Україні. За це світлої пам’яті Андрієві Івановичу Криштальському довелося поплатитися роками неволі у радянських в’язницях і концтаборах. Та які б суворі випробування не посилала доля, він залишався вірним принципу Бог та Україна – понад усе.

Про прожите й пережите Андрій Криштальський (старший) розповів у книзі спогадів «Мій Декалог». У ній йдеться про підпілля ОУН у південній частині Волині, до якого належав автор книги. Будучи членом юнацької мережі ОУН, він повідав правду про боротьбу волинян проти гітлерівських та російських окупантів та свої поневіряння в тюрмах та концтаборах Колими.

У виданій минулоріч книзі «ОУН і УПА на Горохівщині» Андрій Криштальський розповів, як на Горохівщини дві тисячі повстанців боролися проти полчищ Гітлера і Сталіна. У книзі можна знайти інформацію про своїх родичів та близьких, які боролися проти окупантів різних мастей.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОУН і УПА НА ВОЛИНІ: ІСТОРІХ ВІД ТИХ, ХТО ВИЖИВ

Адрій Криштальський (старший) був людиною дивовижної доброти, чуйності та принциповості. За це його щиро шанували земляки, відомі наші співвітчизники. Особливо – світлої пам’яті Євген Сверстюк.

Інформаційне агентство Волинські Новинивисловлює щирі співчуття родині померлого, зокрема, його синам Петрові та Андрієві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus