USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Помер відомий актор Армен Джигарханян

14 Листопада 2020 09:29
Відомий російський актор вірменського походження Армен Джигарханян помер 14 листопада у віці 85 років. Причинами смерті стали його поважний вік і хвороби, що супроводжували актора останнім часом. Джигарханян відомий своєю критикою російської влади через агресію проти України.

Армен Джигарханян помер близько 6 години ранку 14 листопада, повідомляє Интерфакс з посиланням на друга актора Артура Согомоняна, пише 24 канал.

Що відомо про Армена Джигарханяна

Це відомий російський, вірменський і радянський актор театру й кіно. Має звання народного артиста Радянського Союзу. Джигарханян родом з Вірменії, але більшу частину життя жив і працював у Росії.

Акторську діяльність вів з 50-их років минулого століття. За цей час він знався в декількох сотнях фільмів, а ще близько сотні озвучував. Крім того, Армен Джигарханян зіграв декілька десятків ролей в театрі. Лише про нього самого зняли щонайменше 5 фільмів.

Він був одним із засновників, президентом і художнім керівником «Московського драматичного театру під керівництвом Армена Джигарханяна» з 1996 року. У 2012 році на виборах президента Росії став довіреною особою Володимира Путіна.

Що Джигарханян говорив про Україну

Хоча статус довіреної особи Путіна викликає однозначний негатив, у випадку з Арменом Джигарханяном все не так просто. Актор різко критикував російську владу через агресію проти України.

Він не підписав листа на підтримку анексії Криму, а вторгнення на території сусідньої держави, яку Росія до того називала «братньою» прокоментував відомим вірменським прислів’ям: «Дурень кинув камінь у воду, 100 розумних витягнути не можуть».

Крім того, він критикував Росію через «незамінного Путіна». Актор запевнив, що особисто в обличчя казав диктатору, що Росія – погана держава, оскільки той нею керує.

«Сьогодні виходить, що ми всі, вибачте за грубість, стали раком і повторюємо: «Нехай Путін буде хорошим». Але він не може, для цього йому в обличчя треба правду сказати», – заявляв Джигарханян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 14 Листопада 2020 11:51
Из интервью Джигарханяна Гордону "...но я честно не понимаю: неужели Украина и Россия – это действительно разные государства? Eсть хороший анекдот. Россия спрашивает у Украины: – Правда, что вы отдельное государство? – Правда! У нас и флаг, и герб, и гимн, и язык! – Как по-украински хлеб? – Хліб. – А соль? – Сіль. – А жопа? – Срака. – И что, стоило из-за одной жопы ссориться?"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus