USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер видатний фізик Стівен Хокінг

14 Березня 2018 08:14
Відомий фізик-теоретик Стівен Хокінг помер на 77 році життя. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Guardian.

Родина Хокінга випустила відповідне звернення у середу, 14 березня, рано вранці. Хокінг помер у себе вдома в Кембріджі.

"Ми глибоко засмучені тим, що наш батько сьогодні помер", - повідомили діти Хокінга Люсі, Роберт і Тім.

"Він був видатним вченим і екстраординарною людиною, праці й спадок якого житимуть багато років. Його мужність і наполегливість у поєднанні з його величчю й почуттям гумору надихали людей по всьому світу. Одного разу він сказав: "У всесвіті не було б особливого сенсу, якби він не був будинком, у якому живуть улюблені люди". Ми завжди будемо за ним сумувати", - йдеться в заяві дітей Хокінга.



Причини смерті Хокінга та інші подробиці не повідомляються.

Стівен Хокінг народився 8 січня 1942 року в Оксфорді (Велика Британія). Вивчав теорію виникнення світу в результаті Великого вибуху, а також теорію чорних дір. Висловив гіпотезу, що чорні діри малої маси втрачають енергію, випускаючи випромінювання за своїм горизонту подій, і, зрештою, "помирають" (це явище отримало назву "випромінювання Хокінга").

У 1998 році він видав науково-популярну книгу «Коротка історія часу», в якій розповідається про появу Всесвіту, природи простору і часу, чорних дірах і теорії суперструн. Ця книга розійшлася більш ніж 10-мільйонним тиражем. За внесок у науку Хокінг отримав багато нагород, серед яких Премія Ейнштейна, Премія з фундаментальної фізики й Медаль Альберта Королівської спілки мистецтв. У 2015 році вийшов британський фільм "Теорія всього" (The Theory of Everything) - історія життя вченого.

Як інформує ТСН, Стівен попередив, що майбутнє суспільства залежить від того, чи зможуть люди знайти новий будинок за межами планети Земля. Він вважав, що пошуки планети для колонізації повинні початися вже зараз.



На початку 1960-х у Хокінга стали проявлятися ознаки бокового аміотрофічного склерозу, які згодом призвели до параліча. Післе діагностики захворювання в 1963 році лікарі вважали, що жити йому залишилось лише два з половиною роки, однак хвороба прогресувала не так швидко, і користуватися коляскою він почав лише наприкінці 1960-х років.

У 1965 році Хокінг одружився з Джейн Вайлд, пізніше у них народилися син Роберт, дочка Люсі та син Тімоті. Після розлучення з Джейн у 1995 році Хокінг одружився на своїй доглядальниці, Елайн Мейсон, з якою прожив 11 років. У жовтні 2006 року вони розлучилися.



Попри важку хворобу, Хокінг вів активне життя - займався наукою, викладав, виступав із доповідями, спілкуючись із світом за допомогою комп'ютерного синтезатора мовлення.

Головні прогнози вченого-космолога (підбірка видання Факти ICTV):

Земля може повторити долю Венери. Хокінг заявляв, що Земля найближчим часом може перетворитися на так зване пекло через нестерпно високу температуру повітря.

Людство знищить штучний інтелект. Хокінг вважав, що машини в гонитві за ефективністю можуть побажати позбутися людей.

Коли людство покине Землю. Хокінг прогнозував міграцію людства за межі нашої планети в найближчі 30 років.

Коли загине людство. Хокінг порахував, що загибель Землі майже неминуча, якщо в найближчі 100 років люди не освоять міжпланетні перельоти.

Фінансова катастрофа. Хокінг заявляв, що світ перебуває в кроці від фінансової катастрофи. На думку вченого, “люди живуть у світі розширення, а не зменшення фінансової нерівності”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus