USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Помер відомий український журналіст Роман Купчинський

20 Січня 2010 09:32
На 66-му році життя у Вашингтоні помер колишній глава української служби Радіо Свобода, екс-директор «Прологу» Роман Купчинський.
19 січня у Вашингтоні помер відомий український журналіст, колишній директор української служби Радіо Свобода Роман Купчинський. Він пішов з життя після тяжкої хвороби у віці 65-ти років, – повідомляє ТСН.
Довідково:
Купчинський народився у Відні, у 1949 році його родина переїхала до Сполучених Штатів. Він вивчав політології в університеті Лонґ Айленд, служив у американських збройних силах, був командиром стрілецького загону у В\'єтнамі.
У 1978-88 роках він був президентом «Прологу», відомого українського видавництва та дослідницького центру в США, який публікував численні матеріали самвидаву українських дисидентів.
У 1991-му Купчинський очолив українську редакцію Радіо Свобода, коли ця радіокомпанія ще містилась у Мюнхені. Під його керівництвом українська «Свобода» розбудувала широку мережу журналістів на Заході й в Україні. За ініціативи Купчинського кореспондентський пункт Радіо Свобода був відкритий у Києві.
2002 року журналіст перейшов на аналітично-дослідницьку і став головним редактором «Звіту про організовану злочинність і корупцію». Його статті про українсько-російські відносини, російську енергетику й корупцію в енергетичній царині пострадянського простору були опубліковані в цілій низці наукових видань.
Останнім часом Купчинський працював в американському фонді «Джеймстаун», де зокрема досліджував діяльність російського «Газпрому». Купчинський є автором звіту «Російський зріджений газ – майбутнє поле геополітичної битви». Романа Купчинського поховають на Національному кладовищі Арлінктон поблизу Вашингтона з усіма військовими почестями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus