USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Померла співачка Монсеррат Кабальє

6 Жовтня 2018 10:33
Легендарна іспанська оперна співачка Монсеррат Кабальє сьогодні вранці померла. Про це повідомляють іспанські ЗМІ із посиланням на власні джерела у медичних колах, передає "Главком".

Похорон співачки відбудеться в понеділок. Зірка світової оперної сцени 24 вересня була доправлена в одну з клінік Барселони, про що повідомляє газета Vanguardia з посиланням на інсайдера з оточення співачки.

У співачки виникли проблеми з сечовим міхуром.

Через проблеми зі здоров'ям Монсеррат в останні роки намагалася утримуватися від виступів. Останні десять років вона пересувалася за допомогою милиць або інвалідного візка. Після автокатастрофи у 2002 році у неї проблеми із ногами. Своє 85-річчя оперна діва відсвяткувала приголомшливим концертом у Києві 15 квітня.

Як повідомляє "Страна", Кабальє народилася 12 квітня 1933 року в Барселоні.

Кабальє увійшла в історію музики, як співачка, яка бездоганно володіла своєю технікою бельканто і виконанням ролей в класичних італійських операх Пуччіні, Белліні і Доніцетті. За свою довгу кар'єру вона виконала 88 ролей в різних постановка, і виконала 800 камерних творів.

У 1964 році вона вийшла заміж за свого чоловіка Бернабе Марті. У 1966 році народився син Бернабе, а в 1972 році - дочка Монсеррат.

Широкому колу вона також відома по спільній роботі з фронтменом британської групи Queen Фредді Меркьюрі. Музикант розповідав, що Кабальє одна з найкрасивіших жінок, які він коли-небудь зустрічав. Меркюрі написав пісню Barcelona на прохання співачки, яка захотіла, щоб він написав пісню про її рідну Барселону.



Пізніше пісня була переписана спільним дуетом. Хіт сав одним з двох офіційних пісень літніх Олімпійських ігор 1992 року, що проходили в столиці Каталонії.

Також в 1997 році спільно з швейцарською рок-групою Gotthard була записана рок-балада "One Life One Soul".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 6 Жовтня 2018 15:28
Немає в українській мові слова “похорони”. Він, похорон, йде в однині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus