USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помилку із часом можна виправити через суд, – Балога

10 Жовтня 2011 16:32
Постанова Верховної Ради про відмову від переходу на «зимовий» час зі збереженням «літнього» часу може стати предметом судового розгляду, оскільки зачіпає інтереси мільйонів українців.
Про це заявив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, – повідомляють у прес-службі МНС.
На його переконання, парламент ухвалив явно помилкове рішення, яке безпосередньо впливає на життя населення більшої частини України. Уже незабаром, впевнений Балога, переважна більшість мешканців на собі відчують негативні наслідки парламентських новацій в обчисленні часу.
«Рада пішла не просто проти здорового глузду – парламентарії, по суті, скасували закони природи і знехтували наукою. Це зовсім не той випадок, коли можна голосувати, не приходячи до тями. Легким жестом руки депутати відмовили своїм співгромадянам у праві жити за природним розкладом, а не за штучними правилами», – переконаний міністр.
Він вважає, що Верховна Рада зобов’язана виправити допущену помилку.
«Ніщо не заважає депутатам завтра бути розумнішими, ніж учора, і переглянути своє хибне нововведення. Аргументів за збереження саме «зимового» часу більше, ніж достатньо – їх уже відкрито висловили численні науковці, експерти, лідери громадської думки, журналісти впливових ЗМІ», – пише Балога у заяві.
За висновком міністра, постанова парламенту дає всі юридичні підстави звернутися до суду, оскільки порушує права мільйонів громадян.
«Особисто поділяю таку точку зору. Переконаний, що бездіяльність Верховної Ради у цьому важливому питанні загрожує інтересам фактично всієї України», – сказав Балога.
Нагадаємо, 5 жовтня міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога попросив голову Верховної Ради Володимира Литвина ініціювати перегляд рішення парламенту щодо зміни порядку обчислення часу в Україні.
Однак того ж дня лідер фракції Партії регіонів у Раді Олександр Єфремов заявив, що парламент не стане переглядадти рішення щодо скасування переходу на зимовий час. Мовляв, під час ухвалення парламентом рішення про відміну зимового часу проводилися всі консультації з Міністерством охорони здоров'я
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Астроном Показати IP 11 Жовтня 2011 08:59
Відміна переходу на зимовий час черговий маразм регіналів.
Ніна Показати IP 19 Жовтня 2011 23:59
Бовдури. Скасовувати треба "літній" час, бо до його введення вперше ми жили круглий рік за академічним часом. Академічний час придумав товариш Сталін, і він (тобто час) ВЖЕ! на годину випереджає астрономічний, тобто самий природній для людини... А тепер - на дві години вперед...((( Я - "сова", мені і так тяжко вранці вставати. Ну нехай я. А чим завинили мільйони українських дітей, що на годину раніше мають чимчикувати до школи та дитсадка???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus