USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Понад 800 поліцейських продовжують працювати після провалу переатестації, – МВС

6 Червня 2019 19:34
Суди поновлюють на посаді поліцейських, які не пройшли атестацію, зокрема через те, що є протиріччя між трудовим законодавством і нормами атестації в Національній поліції.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

За його словами, близько 800 поліцейських поновилися на посаді після того, як не пройшли переатестацію. Загалом після атестації звільнили понад 3 тисячі правоохоронців.

«Це наслідок того, що суди приймають такі рішення, і напевно наслідок того, що є певне протиріччя між трудовим законодавством, яке не дозволяє швидко і легко звільняти людей, і тими нормами, які регламентували атестацію в лавах Нацполіції», — сказав Шевченко.

Він також розповів, що здебільшого рішення суду про поновлення на посаді поліцейських негайні до виконання.

«Суд зобов’язує керівний поліцейський орган його (рішення — ред.) виконати, а потім, якщо хочете — оскаржуйте», — пояснив речник МВС.

Шевченко додав, що Нацполіція оскаржує такі рішення, проте конкретну кількість поданих апеляцій він не може назвати.

Нагадаємо, обидва підозрюваних у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова з Переяслав-Хмельницького були звільнені з органів поліції, але поновилися через суд.

3 червня 5-річний Кирило Тлявов помер у київській лікарні після того, як поліцейські поцілили йому в голову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
12345 Показати IP 6 Червня 2019 21:17
Засуньте в жо@@ свою переатестацію-патріотизацію. Зараз з вашими рехформами на вулицю вийти страшно! Якщо не малолєткі до полусмерті заб’ють, то п’яні на дорогах літають або якийсь атавіст, який по закону савченко вийшов, ножа тобі «за бутилку» всуне в спину.
555 Показати IP 7 Червня 2019 00:01
А ви хоч розумієте до чого призвели всі реформи!? Коли приходить молодь, а у них немає від кого чогось навчитись, когось спитати норм поради?! Ви всі розумієте, що карний розшук не працює?! Не вміє і не хоче!! Як ви хочете боротись із злочинністю!? Гаслами, що всі негодяї!? Так!?
Люстрація Показати IP 7 Червня 2019 09:16
Провели реформу так, що в слідчих сидять хлопці віком 25-30, які загружені провадженнями по потолок і нічого зробити не можуть, а ви ще й тих хочете вигнати? І так не моєуть не один злочин розкрити клоуни
123 Показати IP 7 Червня 2019 13:48
примусово призначити на посади наприклад дільничого всіх членів комісій які займалися переатестацією, активістів що були при комісіях. Поставити показники роботи і через місяць подивитись, а великі досягнення в роботі довести до жителів області через газети.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus