USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Понад 19 мільйонів українців знаходяться за межею бідності

1 Лютого 2021 13:01
У 2020 році рівень бідності в Україні зріс до 50%.

Як передає Укрінформ, про це на засіданні погоджувальної ради сказала віцеспікер Олена Кондратюк.

За її словами, дослідження міжнародних організацій засвідчили, що рівень бідності у 2020 році в Україні зріс до 50%.

У зв’язку з цим вона вважає, що парламент має поставити перед урядом завдання щодо розробки нової стратегії подолання бідності.

«За даними багатьох міжнародних організацій, рівень бідності в Україні зріс до 50%, за межею бідності знаходиться близько 19 мільйонів українців. Тому Верховна Рада має ставити перед урядом завдання терміново затвердити стратегію та комплекс заходів щодо боротьби з бідністю в Україні до 2030 року», - зауважила Кондратюк.

Вона нагадала, що відповідно до цілей ООН Україна зобов'язалася скоротити рівень бідності до 2030 року в чотири рази, ліквідувавши крайній рівень бідності.

Як відомо, першу українську Стратегію подолання бідності (2001 р.) було затверджено Президентом України з метою зменшення масштабів бідності та усунення її найгостріших проявів. Основними принципами її були: забезпечення економічного зростання, підвищення рівня продуктивної зайнятості населення та вжиття заходів щодо блокування найгостріших проявів бідності, реформування системи соціальної підтримки населення шляхом консолідації всіх соціальних програм і видів допомоги на основі оцінки сукупного доходу сім'ї, інтеграції осіб з обмеженими фізичними можливостями у суспільне життя. Заходи Стратегії передбачалось виконувати в три етапи в період 2001-2009 рр.

Передбачалось, що політика подолання бідності мала поєднуватися з політикою становлення середнього класу.

Остання стратегія подолання бідності ухвалена у 2016 році терміном до 2020 року.

Серед стратегічних напрямів зниження рівня бідності: сприяння зростанню доходів населення від зайнятості та виплат у системі державного соцстрахування, забезпечення доступу населення до послуг соціальної сфери незалежно від місця проживання, мінімізація ризиків соціального відчуження сільського населення, недопущення виникнення осередків хронічної бідності та соціального відчуження серед внутрішньо переміщених осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
? Показати IP 1 Лютого 2021 13:13
а толку з тих стратегій, якщо немає ні тактики, ні оперативної роботи.
українець Показати IP 1 Лютого 2021 13:20
Оце "здобутки" українських президентів і прем"єрів за 30років незалежності!!!! Є чим "похвалитись" перед світовою спільнотою.В мене запитання до сьогоднішніх президента і прем"єра:" Дальше ЩО???????????????????"
!!!! до українець Показати IP 1 Лютого 2021 14:57
в статті дані за 2020рік! і нема чого перти на папередніков! зе вьехал во дворец- вот и бедности конец!
Водовоз Показати IP 1 Лютого 2021 13:28
Стратегия (подолання) бедности ,увеличение цен на продукты питания !!!Так держать, ще не вмерлы -УКРАИНЦЫ!!!
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 1 Лютого 2021 13:48
Ми українці в таких злиденних умовах вже знаходимося скоро буде як 30 років, після того, як кожний з нас на референдумі в 1991 році проголосував за незалежну Україну. Половина тих українців хто голосував вже померла за 30 років, так і не дочекавшись кращого життя. І гадаю, що на протязі наступних 30 років помре ще не один мільйон українців, які знову не дочекаються якихось змін на краще життя в цій державі. Покращення в цій ненормальній державі ніколи не буде з такими керівниками, що приходять до влади!!!
Клава Показати IP 1 Лютого 2021 14:31
не заважайте кататись на санках !..
Антін Показати IP 1 Лютого 2021 14:49
Всі в коментарях винять владу, що за 30 років ми стали нищебродами. Але ж, до влади приходять українці, а не прилітають інопланетяни і стають депутатами, міністрами і президентами. То значить ми самі не вміємо нормально керувати, чесно використовувати природні ресурси, бюджетні кошти. Ждем, що хтось це зробить для нас, а самі нічого не робим, себе не змінюємо, готові продатись за дрібязок і ситуативну вигоду. Всі у нас винні, крім нас самих
українець до Антін Показати IP 1 Лютого 2021 16:27
Пане Антін! В нас НІКОЛИ!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ БУЛО УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ!!!!!!!!!
Іван Мазепа Показати IP 1 Лютого 2021 15:24
Да вы, хотя бы, скажите что это уровень бедности? 1 доллар в день или 10 центов? Такое впечатление, что 19 миллионов не подозревают, что они живут в бедности. Зарплаты в тени. Экономика в тени.
Пилип Орлик до "укр Показати IP 1 Лютого 2021 17:21
Я повністю згідний з вашим коментарем.
Евген Показати IP 2 Лютого 2021 10:22
Посол Франції заявив, що країни G7 розчаровані станом боротьби з корупцією в Україні ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus