USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В області понад 2 тисячі роботодавців платять менше «мінімалки»

12 Червня 2017 13:20
В області лишається 2300 суб’єктів господарювання, які нараховують працівникам зарплату на рівні, нижчому від мінімально встановленого.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА 12 червня.

Начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук повідомила, що впродовж року засідання комісій та робочих груп ОДА заслухали 3700 суб’єктів господарювання. Окрім того, працівники ДФС провели співбесіди з 6400 платниками податків щодо підвищення рівня зарплати.

За даними податкової звітності за перший квартал та звітності за квітень з єдиного соціального внеску наразі залишається 2300 суб’єктів господарювання, що виплачують заробітну плату, меншу від мінімально встановленого рівня. За станом на 1 травня їх обліковувалося 3500, тобто 1200 платників податків за місяць збільшили нарахування оплати праці своїм працівникам. У багатьох з цих платників використовується режим неповного робочого дня, неповного робочого тижня або застосовується робота за сумісництвом.

Нагадаємо, також податківці виявили понад сотню порушень законодавства у торгівлі підакцизними товарами, викривши цьогоріч три підпільні цехи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Податки Показати IP 12 Червня 2017 14:11
Перший приклад - ТОВ "Кондитерторгпром" (бувша кондитерська фабрика по вул. Володимирівській), яке частину заробітної плати виплачує своїм працівникам по окремим відомостях готівкою через касу. Більше того - велика частина працівників підприємства взагалі не оформлена на роботі на підприємстві! А зарплату отримують через ту ж касу по окремим відомостях! Зрозуміло ніхто ніяких податків не збирається платити.! Тим більше - половина працівників бухгалтерії підприємства не оформлені на роботі і зарплату отримують через касу без сплати податків!!! На підприємстві кримінал поганяє кримінал, а за директором плаче "ТЮРЬМА". С підприємства тупо на картки виводяться кошти, як розрахунок за відвантажену продукцію, продукцію по "бумагах" повертають назад на підприємство у виробництво і списують сировину та інше на ту продукцію, яку показуть по звітах!! Не складно порахувати - норми - фактичні (по бумагах) витрати на продукцію! Ви розумієте, який кримінал - питання до податкової служби. А що робить інспекція по праці!!! "Кондитерторгпром" - яскравий приклад, як потрібно грабувати Україну! А де прокуратура! Невже всіх можна купити?! Або всім фіскалам все до одного місця! Тоді ж як Україна?!
Петро до Податки Показати IP 12 Червня 2017 16:58
"Стукачество", це так по совковому... От до чого ця анонімка, що ти нашрайбав? Маєш якісь матеріали - в прокуратуру до кумЮґіка, або в НАБУ. Вінницькі вундеркінди проголосили "перемогу" збільшенням мінімалки, а виплачувати її має "Хтось"... Тепер "завдячуючи" тобі багато людей залишиться без такого навіть заробітку. Ти думку людей врахував ЧОМУ вони так працюючи, та яка з-та з безробіттям на Волині?
До Петра Показати IP 12 Червня 2017 19:02
А чого ти Петре та такі як ти скиглите, коли починаєте оформляти пенсію! Мала пенсія? Да? Так потрібно платити пенсійні внески з тієї зарплати, яку ти отримуєш на руки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus