USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад 20 тис. загиблих: росіяни закопують екскаваторами вбитих маріупольців

12 Травня 2022 21:10
Місця масових поховань біля Маріуполя продовжують збільшуватись. Такі зміни супутник зафіксував у травні у селищі Старий Крим і селі Виноградне Донецької області.

Про це повідомили «Схеми».

На супутниковому знімку за 8 травня у селищі Старий Крим – місце масового поховання на кладовищі збільшились з 200 до понад 340 м у довжину – у порівнянні зі знімком цієї території за 24 квітня. Також збільшилась кількість траншей.

На знімку за 8 травня можна помітити техніку – ймовірно, екскаватор.
Збільшилось місце масового захоронення і на кладовищі біля села Виноградне на схід від Маріуполя.
6 травня супутник зафіксував там появу нових траншей – у порівнянні з супутниковими знімками цієї території за 21 квітня.

Також 9 травня у телеграм-каналі Маріупольської міськради з’явилось відео з кладовища у Виноградному з повідомленням про те, що окупанти продовжують звозити тіла вбитих російською армією містян.

«Зараз російські окупанти намагаються зробити все для того, щоб сховати свої воєнні злочини. Вони ховають тіла у братських могилах та використовують мобільні крематорії. Тобто ми розуміємо, що їм потрібно приховати понад 20 тисяч вбитих маріупольців.

Але ми продовжуємо фіксувати ці масові поховання для того, щоб не дозволити приховати ці злочини проти маріупольців», – сказав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Російські військові продовжують залучати для поховання місцевих жителів, які вимушені погоджуватись працювати за їжу, воду і медикаменти, яких в Маріуполі наразі не вистачає.

Багато тіл загиблих маріупольців російські окупанти прибрали з вулиць міста перед 9 травня.

«Треба розуміти, що 9 травня рашисти та їх пособники провели шабаш на крові та кістках. Вони прибрали декілька вулиць і намагалися зробити шоу. Але усі розуміють, що насправді відбувається у Маріуполі зараз. Це справжнє пекло», – сказав Бойченко.

Неподалік від кладовища у селі Виноградне 6 травня супутник також зафіксував військову техніку РФ. Військові експерти, до яких звернулись журналісти, розпізнали машини артилерії.
Раніше «Схеми» повідомляли про три виявлені неподалік Маріуполя сектора місця масового поховання – крім селища Старий Крим і села Виноградне, також супутник зафіксував «братську могилу» біля кладовища селища Мангуш у 20 км від Маріуполя.

На цій території, відповідно до останніх супутникових знімків, змін немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus