USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Понад 21 тисяча українських підприємств працює у Польщі, – Верещук

13 Грудня 2022 06:16
Понад 21 тисяча українських підприємств працює нині на території Польщі.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила під час виступу на міжнародній конференції в Любліні, передають у Мінреінтеграції.

«Я щиро здивована кількістю українських компаній, які частково або в цілому працюють у Польщі. Це більше 21 тисячі підприємств. До порівняння, всього у Польщі працюють 93 тисячі компаній з часткою іноземного капіталу. Тобто, близько 23% – це підприємства з часткою саме українського капіталу. Обсяг наших інвестицій у порівнянні з іншими країнами справді вражає. Уряди обох держав знайдуть інструменти, які дозволять саме в законодавчому полі врегулювати умови ведення українського бізнесу в Польщі», – сказала Верещук.

На її переконання, тимчасовий режим лібералізації торгівлі з Європейським Союзом, що діє до червня 2023 року, довів свою ефективність.

Віцепрем’єрка повідомила, що нині тривають домовленості щодо продовження цього пільгового періоду. «Ми дуже сподіваємося, що Польща як завжди стане нашим захисником і допоможе отримати в ЄС такі необхідні для українського бізнесу умови», – резюмувала Верещук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Грудня 2022 08:45
))) оскільки податки ці підприємства сплачують в Польщі, вони є польськими, незважаючи на громадянство засновників/більшості працівників.
Вангалітик Показати IP 13 Грудня 2022 10:43
Якщо не маєш трьох дітей, то не будеш вести діяльність свого ФОПа в Польщі, хіхі)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus