USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Понад 40 учнів в класі: як нововолинська влада економить на дітях

14 Червня 2016 21:33
Семикласників Нововолинської ЗОШ №4 тепер буде 42. Міська рада вирішила об’єднати два класи в один для того, щоб зекономити державні кошти.

Про це повідомляє БУГ.

Батьків та семикласників ЗОШ №4 хвилює питання про з’єднання 7-А та 7-Б.

“Я зацікавлена в тому, щоб моя донька отримувала знання. Це неможливо, коли в класі буде 42 дитини. У нас в школі навіть немає кабінету, де можна було б розсадити таку кількість учнів. Це перевищує також всі санітарні норми, адже на одного учня у класі має припадати 2,4 квадратного метра площі. Особисто за свою дитину я не переймаюсь, її приймуть у будь-яку школу, але чому я повинна відривати її від навчального процесу і забирати зі школи, де вона вчилася шість років”, - мама однієї з учениць Ганна Гаврилюк.

Батьки обурені, адже у 2015-му року така проблема теж постала перед учнями. Директор ЗОШ №4 Таїсія Сачук запевнила, що вирішить це питання. Проте цього року вона посилається на рішення міської ради, які затвердили з’єднання паралельних класів.

Відмінниця 7-А Софія Гаврилюк теж проти такого об'єднання: “Я навчаюся у 7-А класі, де 22 учня. Вчителям важко нас заспокоїти. А що буде, коли нас стане вдвічі більше? В майбутньому планую стати юристом, для цього необхідні базові знання. Вчителів, які дають необхідний матеріал, скорочують. Я б хотіла залишитись і продовжити своє навчання в ЗОШ №4, але якщо нас “зведуть” в один клас, мене батьки переведуть до іншої школи”.

Мати одного з учнів обурена, адже, з її слів, заступник мера Нововолинська Андрій Сторонський розповів, що в класі навчатимуться 32 учні, інших переведуть у різні школи. Як буде проходити відбір – незрозуміло.

Зі слів очевидців, міська рада говорить, що немає коштів на фінансування. Проте батьки учнів твердять: їм повідомили, що цьогоріч школи міста отримали 8 мільйонів гривень, 100 тисяч з яких виділили ЗОШ №4 на закупівлю та встановлення вікон. Чому ж тоді неможливим є вирішення питання про “зведення” двох класів?

Ганна Гаврилюк стверджує: “Я не вірю, що Нововолинська міська рада немає грошей на вирішення даного питання. Ширяться чутки, що ЗОШ №4 взагалі хочуть закрити. Але у нашому районі немає школи, крім цієї. Була ЗОШ №6, її теж закрили. Наша школа – єдина, що знаходиться у центрі. Якщо надалі почнуть закривати навчальні заклади, то згодом Нововолинськ із міста перетвориться на селище”.

Своєю чергою, начальник нововолинського відділу освіти Микола Остапюк повідомив: “Це питання є відкритим і буде вирішене на засіданні виконкому. Остаточний факт затвердимо після 15-го серпня. Тоді і буде прийнято кінцеве рішення про те, чи закриють два класи, а натомість створять новий, чи ні”.

Батьків нововолинських школярів хвилює питання: як вплине на майбутнє покоління економія на шкільній освіті та хто за це нестиме відповідальність?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хахаха Показати IP 14 Червня 2016 23:02
Плахотна - найкращий керівник, за всю історію освіти зміг підняти педагогічний процес з колін!!!
МЕДИКИ Показати IP 15 Червня 2016 07:33
Перестаньте нападати на владу Нововолинська.Там багато проблем ,а ще більше їх у Луцьку,але в Нововолинську все вирішують набагато краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus