USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Понад тисяча доларів за поміч з контрабандою цигарок: волинського прикордонника взяли на хабарі

2 Жовтня 2023 17:33
Волинського прикордонника спіймали на отриманні хабаря.

Про це повідомляєспецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику відділення прикордонної служби за фактом отримання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, прикордонник висунув особі вимогу надати гроші за можливість безперешкодно транспортувати до Польщі тютюнові вироби за допомогою безпілотних літальних апаратів. Один ящик контрабанди оцінив у майже 50 доларів.

За грошову «винагороду» підозрюваний зобов’язувався надати службову інформацію про місця дислокації прикордонних нарядів на ділянці відповідальності Восьмої прикордонної застави та не реагувати у разі виявлення порушень.

Його затримали у порядку ст. 208 КПК України – під час отримання понад 1000 доларів хабаря.


Наразі йому обрано запобіжний захід та відсторонено від посади.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ у Волинській області та відділу внутрішньої та власної безпеки по 6 прикордонному Волинському загону.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus