USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Попереду – складні битви»: Зеленський про ситуацію на фронтах на різних напрямках

2 Квітня 2022 08:12
Війна триває й російські окупанти не йдуть з української землі. Помітний їхній відступ на півночі країни, проте на сході та півдні вони атакують з більшою силою.

Про це в нічному зверненні 2 квітня сказав Президент України Володимир Зеленський, передає ТСН.

«На півночі нашої країни триває відхід окупантів. Повільний, але помітний. Десь їх виганяють з боями. Десь вони самі залишають позиції. Після них – суцільна катастрофа й дуже багато небезпек. Це правда. Перше – бомбардування можуть тривати. Друге – вони мінують всю цю територію. Мінують будинки, мінують техніку, навіть тіла убитих людей. Дуже багато розтяжок, дуже багато інших небезпек...», – розповів Зеленський.

Українські військові просуваються вперед та визволяють населені пункти.

«Ми просуваємося вперед. Просуваємося обережно. І кожен, хто повертається на цю територію, також має бути дуже обережним! Ще неможливо повертатися до звичайного життя, як було. Навіть на тих територіях, які ми повертаємо після боїв. Ще треба почекати. Чекати, коли наша земля буде розмінована. Чекати, коли можна буде запевнити вас, що нові обстріли неможливі», – наголосив президент.

Читати ще: Шмот масового ураження. Що носить Володимир Зеленський під час війни

Складна ситуація у східних та південних областях.

«На сході нашої країни ситуація залишається вкрай складною. Російських військових наганяють на Донбас, на Харківський напрямок. Вони готуються до нових потужних ударів. Ми готуємося до ще більш активної оборони. Використовуємо всі можливості – і внутрішні, і зовнішні. Обов’язково», – сказав голова держави.

Зеленський наголосив, що «попереду – складні битви. Зараз іще не можна думати, ніби ми вже пройшли всі випробування. Ми всі хочемо перемоги. Але коли вона буде – кожен це побачить. Кожен це відчує – що настає мир».

Також у зверненні Володимир Зеленський акцентував, що весняний призов в Росії, який стартував 1 квітня, – це «нерозумний жарт».

«Один такий жарт – над людьми в Росії. Там стартував весняний призов, який має вигляд як традиційний, але все ж відрізняється від звичайних. Бо призовників цього року можуть відправити на війну проти нашої держави, проти нашого народу», – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що відправлення на війну в Україну – це гарантована смерть для багатьох зовсім молодих російських хлопців.

Читати ще: ЗСУ протягом доби відбили 9 атак на Донбасі та знищили 44 броньовані авто

«І хоча вони не наші громадяни, хоча вони громадяни держави, яка з нами воює на нашій землі, все ж наш обов’язок як людей – попередити», – сказав він.

Глава держави звернувся до росіян – батьків призовників.

«Нам тут не потрібні нові вбиті люди. Бережіть своїх дітей, щоб вони не стали лиходіями. Не віддавайте їх до армії. Робіть все, що можете, аби вони жили. У себе вдома», – закликав Зеленський.

За його словами, всієї правди про цей призов і про долю призовників росіянам все одно не скажуть.

Окремо Зеленський звернув увагу, як РФ намагається незаконно забирати в армію людей і в Криму. Він наголосив, що такі дії є порушення міжнародного гуманітарного права і воєнним злочином, за який буде відповідальність. Також незаконний призов є аргументом, щоб санкції проти Росії посилювались.

Президент звернувся до жителів окупованого півострова.

«Хочу сказати ще мешканцям Криму: саботуйте цю історію. На будь-якому з етапів. А якщо не вийде, то не виконуйте злочинних наказів і за першої ж нагоди здавайтеся ЗСУ. Ми все зрозуміємо. Ви будете жити», – запевнив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Квітня 2022 12:22
З нашої області відправляють місцевих на південь, а тут сидить купа чоловіків ,які втікли з Харкова,Херсона, Чернігова,Києва, ховаються тут - хочуть пересидіти війну, хвилюються тільки за свої хати, що там лишилися. Тут в тероборону понабирали мажорних хитрожопих,родичі поприлаштовували, воювати вони не збираються, захищати нашу область також, як тільки полізуть білоруси ці горевояки будуть у Закарпатті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus