USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ніколи не пробачимо 52 українські дитини, які загинули через окупантів, – Зеленський

9 Березня 2022 00:11
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що світ всіляко допомагає Україні. І після війни готується підтримати її відбудову. Водночас підкреслив, що за 13 днів війни проти України вбили 52 дитини.

Про це йшлося у зверненні глави держави ввечері 8 березня.

Він наголосив, що рішення США про заборону імпорту російських нафти, газу та вугілля відчутно послабить окупантів, змусить їх платити за агресію та відповідати за зло, яке вони скоїли.

Зеленський нагадав, що, окрім цього, США забороняють своїм громадянам будь-які інвестиції у російський паливно-енергетичний комплекс.

Він подякував Штатам та особисто президенту Джозефу Байдену за таке рішення та максимально потужний сигнал всьому світу.

«Він дуже простий – кожен цент, сплачений Росії, вона перетворює на кулі та снаряди, які летять в інші суверенні держави», – підкреслив глава держави.

Президент наголосив, що або Росія матиме повагу до міжнародного права, або вона не матиме грошей, щоб розпочинати війну.

«Світ не вірить у майбутнє Росії. Не говорить про нього. Вони говорять про нас, допомагають нам, готуються підтримати нашу відбудову після війни. Бо всі побачили: для народу, який так героїчно захищається, обовʼязково настане оце «після війни», – сказав Володимир Зеленський.

Як додав, буде і новий «план Маршалла» для відбудови України. Захід сформує цей пакет підтримки.

Як запевнив, в Україні вже очікують жорстких санкцій Європейського Союзу проти Росії.

«Я вдячний тим росіянам, які нас підтримують, виходячи на вулиці, які борються», – сказав Президент і додав, що війну треба завершувати, сівши за стіл переговорів, але чесних.

«Війну треба закінчувати. Треба сідати за стіл переговорів. Чесних і предметних. В інтересах людей, а не застарілих вбивчих амбіцій», – наголосив він.

Володимир Зеленський подякував за підтримку прем’єр-міністрам Нідерландів, Ізраїлю, Люксембургу та президенту Франції Макрону.

Глава держави запевнив, що в структурах ООН не буде підігравання агресору.

«Слово «війна» звучатиме на цьому майданчику. Подивимося. Ми не дозволимо нікому у світі ігнорувати страждання та вбивства наших людей, наших дітей. Ми ніколи не пробачимо 52 українські дитини, які загинули на війні через окупантів. Ніколи не пробачу це. І знаю, що ви ніколи не пробачите окупантам. Як Харків, Маріуполь та інші міста», – сказав Зеленський.

«Сьогодні вдалося організувати гуманітарний коридор із Сум до Полтави. Сотні людей врятовано. Гуманітарний вантаж було доставлено. Але це лише відсоток того, що потрібно зробити. Ми готові. Наші вантажі готові. Наш транспорт готовий. Але... нелюди. Вони не готові. Вони обстрілюють маршрути евакуації.

Олешки та Херсон. Бердянськ та Мелітополь у Запорізькій області. Усі міста, де українці протестують проти окупантів, знайте: ми з вами. Ми вдячні. Вантажі все одно виїжджатимуть. Хоч би скільки їх зупиняли кулі. Гуманітарні коридори все одно працюватимуть. І лише час відокремлює вас від свободи. Недовгий час. Вірте у це. Я вірю. І дуже цього хочу. Слава Україні!» – додав Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus