USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Попри нестачу спеціалістів, обласний перинатальний центр цьогоріч запрацює

21 Лютого 2019 12:08
Перинатальний центр відкриють цьогоріч попри проблеми з нестачею спеціалістів.

Про це йшлося під час засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації «Про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я області в 2018 році та основні завдання на 2019 рік» 21 лютого.

Як повідомила голова постійної комісії Волинської облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Людмила Тимощук, протягом минулого року облрада активно працювала над бюджетним фінансуванням та майновими питаннями комунальних медичних закладів Волині. Так, з 2016 року з ініціативи голови облради Ігоря Палиці розпочали активну розбудову перинатального центру, який будувався ще з 2001 року. У 2018 році на його добудову з обласного бюджету виділили 20 мільйонів гривень, з державного отримали 10 мільйонів. Ще 8 мільйонів на закупівлю обладнання надав Фонд Віктора Пінчука. Тому не правильно казати, що облрада не працює над відкриттям обласного перинатального центру. Зняття з фінансування 17 мільйонів торік стало каменем спотикання між облрадою та головою ОДА, але ця сума не є категоричною перешкодою для того, аби центр запрацював цього року.

Для того, аби він запрацював цього року, потрібне обладнання та, найголовніше, спеціалісти, адже йдеться про командну роботу, роботу з невідкладними станами. Маючи постійний відтік медперсоналу з області, складно забезпечити ним заклад. Людмила Тимощук наголосила, що новий перинатальний центр буде «космічним» не лише для Західної України, а й для всієї Східної Європи. Оскільки потрібно вирішити багато технічних та адміністративних питань, він запрацює не у березні, як планували, а пізніше. На його базі відбуватиметься тренінг для лікарів з західних областей країни.

Протягом 2018 року облрада присвятила найбільшу увагу медицині області за всі роки незалежності. До прикладу, 20 мільйонів виділили на ремонт обласної інфекційної лікарні з обласного бюджету, 10 мільйонів виділили з міського бюджету Луцька. 300 тисяч – з Горохівського районного бюджету. Ремонтні роботи тривають і будуть завершені цього року. Потрібно ще 15-17 мільйонів: 5 мільйонів виділила Луцька міськрада, ще 10 мільйонів планують виділити з обласного бюджету. Понад 6 мільйонів виділяли на закупівлю та обслуговування діагностичного обладнання для обласного онкологічного диспансеру. Загалом з обласного бюджету виділили 50 мільйонів, підтримували протитуберкульозний диспансер, обласний госпіталь інвалідів війни, психіатричні лікарні №1 та 2. 6,4 мільйона виділили на соціальний захист малозабезпечених, ще 6 мільйонів – на лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus