USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Попри перепони на митниці госпіталь інвалідів війни отримав допомогу

7 Березня 2017 11:42
Волонтерський центр «Серце патріота» та українсько-німецька благочинна організація «Серце для України» доставила гуманітарну допомогу Волинському обласному госпіталю для інвалідів війни. Цей вантаж, зокрема, хірургічні інструменти та перев’язувальні матеріали, установа чекала 8 довгих місяців, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

«Минулого року приходили волонтери і питали, чи потрібна допомога. Ми підготували перелік, чого нам бракує і передали їм. Цей вантаж чекали від серпня минулого року. Безумовно така підтримка необхідна для нас, бо 40 гривень, які ми отримуємо від держави на харчування і медикаменти, недостатньо навіть для повноцінного лікування пацієнтів, не те що заміни використаних інструментів чи купівлі нових», – розповідає головний лікар ЛПЗ «Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни» Тетяна Масікова. Останній хірургічний набір купували ще у 90-х роках, тому новим інструментам лікарі дуже зраділи.



«Ми передаємо благодійний вантаж спеціалізованого призначення. Складається вантаж із речей хірургічного призначення – це шовний матеріал, це хірургічний інструмент, тампонажно-перев’язувальні матеріали», – розповідає керівник благочинної організації «Серце для України», помічник народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич Ігор Климчук.

Він також зауважив, що благодійна організація, яка на початках створювалася для допомоги бійцям АТО, тепер перекваліфіковується у організацію, яка передає допомогу медичним закладам місцевого рівня.

Депутат Луцької міської ради від фракції «УКРОП», керівник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький каже, що вантаж їхав довго через перепони на митниці.


«Коли приїхали на митницю, то так сталося, що через бюрократію документи требу було передати з Києва на Луцьк. Вантаж, який ми везли, лежав на складі 6 місяців, бо треба були сертифікати, – розповідає Сергій Балицький. – Треба було витратити багато часу та зусиль, аби отримати гуманітарну медичну допомогу від Німеччини. Попри все, ми намагаємося рухатися в правильному напрямку і возимо допомогу також в госпіталі на Схід України».

Волонтер додав, що вони через кілька днів знову вирушають в Німеччину. Мета поїздки – забрати медичні інструменти, яке після доставки в Україну посортують та спрямують на потреби госпіталів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віталій Показати IP 7 Березня 2017 11:56
документи потрібно вміти робити а не язиком манталять...
? Показати IP 7 Березня 2017 12:16
Винна не "Митниця" а Закони які приймають депутати...митниця тільки виконує ті Закони.
митник Показати IP 7 Березня 2017 13:29
Любов до інвалідів ато не звільняє від сплати податків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus