USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Попри заяви міністра ЗНО-2022 в Україні ще не скасували

22 Березня 2022 16:00
Рішення про скасування зовнішнього незалежного оцінювання для випускників шкіл остаточно не прийнято. Розроблено відповідний законопроект, який ще мають розглянути депутати Верховної Ради України.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень ВІППО Алла Корнейко.

Вона пояснила, що міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет опублікував інформацію про можливе скасування ЗНО в особистому Телеграм-каналі.

«ЗНО не скасовується рішенням міністра. Він озвучив лише намір. Зовнішнє незалежне оцінювання можна скасувати лише прийняттям Закону про зміни до Закону «Про освіту». ЗНО – це форма проведення державної підсумкової атестації, прописана в Законі «Про освіту». А щоб змінити закон, потрібно підготувати відповідний законопроект і зібрати депутатів Верховної Ради, які за нього проголосували би», – сказала Алла Корнейко.

Вона зазначила: так, такий законопроект є, його внесли на розгляд у Верховну Раду, але засідання ще не було.

«Тобто наразі скасування ЗНО – це лише намір. Найімовірніше, його скасують, бо ми бачимо, яка склалася ситуація, бачимо, що руйнуються школи, гинуть люди. Але є варіанти. Люди, які відповідають за проведення ЗНО, пропонують максимально відтягнути його в часі, максимально віддалити, провести, наприклад, наприкінці року. Бо ніхто ще не придумав, як цього року проводити вступ, якщо не буде ЗНО», – розказала завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень ВІППО.

Нагадаємо, раніше Сергій Шкарлет заявляв про те, що в Україні хочуть створити щось на кшталт ЗНО, але без участі дитини.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus