USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поради волинянам, як уберегтися від автокрадіїв

14 Грудня 2014 08:00
Автомобіль має бути обов'язково застрахований, варто паркуватися на стоянках або в гаражі. Якщо ж залишати авто на ніч у дворі або поблизу, то бажано, щоб місце було добре освітлюване, - про ці та інші правила безпеки інформують у прес-службі волинської міліції.

Останнім часом правоохоронці фіксують збільшення кількості незаконних заволодінь автомобілів та крадіжок із транспортних засобів.

Варто відзначити, що нерідко самі автовласники сприяють крадіям. Зокрема начальник сектору УДАІ УМВС України у Волинській області Олександр Паламарчук звернув увагу на те, що найбільше пограбувань відбувається у темну пору доби і на стихійних стоянках біля будинків: "Автомобіль має бути застрахований. Окрім того, намагайтеся паркувати авто на стоянках, які перебувають під цілодобовою охороною, або в гаражі. На сьогоднішній день фактично в усіх спальних районах такі стоянки функціонують. Якщо ж ви все ж вирішили залишити авто на ніч у дворі або поблизу, то уважно огляньте територію, на якій припаркувалися, уявіть, як ця територія виглядає вночі з точки зору безпеки. Бажано, щоби місце було добре освітлюване.

Також він звернув увагу водіїв на те, що, залишаючи машину біля торгового центру, де чимало транспортних засобів, не варто покладатися на охорону та камери відеоспостереження. Саме цей фактор якраз і спрощує завдання злодіям, адже їм вдається "провернути" свою справу непомітно.

Окрім того, водіям радять носити ключі від машини і брелок сигналізації на різних зв’язках: якщо викрадуть один із предметів, то скористатися ним буде непросто.

Будьте спостережливі та уважні – це дозволить уникнути неприємностей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Mik (галицька миша) Показати IP 14 Грудня 2014 08:33
А ще є порада законодавцям: максимально посилити санкцiї статей КК проти автокрадiїв. До речi, ще в 90i роки минулого сторiччя саме таким чином вирiшили проблему в Узбекiстанi.
Касой до Mik (галицька миша) Показати IP 14 Грудня 2014 10:30
І то є правда, адже автокрадій - це професія, в якій нові люди зявляються рідко
Mik (галицька миша) до Касой Показати IP 15 Грудня 2014 10:33
"Новi", певна рiч, теж з'являються. Але тривалi термiни позбавлення волi тим, котрих впiймають, можуть зупинити решту.
Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 10:07
щоб уберегтися від автокрадіїв, треба добровільно здати автівку на АТО
Анонім до Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 19:03
або продати, а кошти віддати добровільно сєні і пороху.
ман Показати IP 14 Грудня 2014 10:09
Стаття на 10-15 р., і питання угонів буде зняте.
Oksana Показати IP 14 Грудня 2014 13:44
A skilku wupadkiw bylo, kolu kralu, abo nuschulu awto na platnuh stojankah i nichogo dokazatu praktuchno nemozluwo, da i cinu takuh stojanok oh jak kysajytsja...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus