USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Породіллям декретні будуть виплачувати за новою формулою

30 Серпня 2018 17:31
В Україні змінили формулу підрахунку соціальних виплат для матерів у зв'язку з вагітністю та пологами.

За оновленою схемою такого роду соцдопомога від держави становитиме 100% середньої заробітної плати за весь період перебування в декреті, пише Обозреватель.

За словами прес-служби Фонду соціального страхування, якщо середній дохід жінки менше мінімальної зарплати, допомога все одно розраховується, виходячи з розміру мінімалки.

«Зазначений вид матеріального забезпечення фінансується Фондом незалежно від тривалості страхового стажу. На відміну від допомоги з тимчасової втрати працездатності, має мінімальну гарантію його розміру. Якщо застрахована особа працює за основним місцем роботи неповний робочий день і має дохід, менший за мінімальний, допомога по вагітності та пологах буде розрахована для неї, виходячи із затвердженої мінімальної заробітної плати», - пояснила заступник директора департаменту страхових виплат ФССУ Анна Харченко.

У прес-службі також навели приклад підрахунку допомоги по вагітності та пологах:

3723 грн *(заробітна плата застрахованої особи) *12 місяців/365 календарних днів *126 днів (тривалість лікарняного по вагітності, - Ред.).

Таким чином сума допомоги для мінімалки складе 15,4 тис. грн. До того ж такого роду соцдопомога не оподатковується згідно з Конституцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus