USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поромівська об’єднана громада: перша сесія

23 Грудня 2016 17:34
У Поромівській об’єднаній територіальній громаді відбулося перше сесійне засідання, на якому обрали секретаря, керівників та членів депутатських комісій.

Нагадаємо, 11 грудня в Поромівській ОТГ, яка об’єднала села Поромів, Лежниця, Михалє, Млинище, Петрове, Бужанка, Бортнів, Верхів, Іванів та Шахтарське, відбулися вибори голови та депутатів. Найбільшу підтримку виборців на голову ОТГ отримав укропівець Євген Недищук, а із 14 депутатів Поромівської ради, десять – члени партії УКРОП.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Перше сесійне засідання відбулося в актовому залі Поромівської школи, адже приміщення сільської ради не облаштоване для проведення сесій. Як розповів голова Поромівської ОТГ Євген Недищук, для роботи апарату ОТГ, колишніх чотирьох кабінетів на першому поверсі будівлі, які займала сільська рада, недостатньо. Проте, другий поверх розпайований між людьми, адже колись це було приміщення колгоспу.

«Після об’єднання в територіальну громаду, є багато структур, які потрібно сформувати. Тому хочу запропонувати власникам приміщень інші будівлі, а тут зробити ремонт і щоб тут могли разом працювали всі структури», – каже Євген Недищук.

Під час першого сесійного засідання, таємним голосуванням секретарем Поромівської сільської ради депутати обрали Наталію Мовяку. Крім того, обрали голів та членів чотирьох депутатських комісій, три з яких очолили укропівці. Так, Володимир Жигалюк очолив комісію з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Галина Кінах – голова комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення. Микола Федчук очолив комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і етики.
Пріоритетне завдання, яке ставить перед собою голова Поромівської ОТГ Євген Недищук, – побудова водогону. Як відомо, в Поромові зникає вода. Місцеві мешканці беруть воду з однієї із трьох водонапірних башт, проте і вона неналежної якості.

«Поки холодна пора року, ми спочатку зробимо проект, щоб люди його бачили. А як потеплішає, то будемо копати рови і прокладати труби для водогону. Після того, коли роботи з прокладанням труб будуть завершені, будемо ремонтувати дороги», – каже голова.

«Нам надійде 6 мільйонів освітньої субвенції, 2 мільйони медичної, крім того, ще отримаємо додатково майже півтора мільйони гривень. Буду намагатися, аби наша громада стала максимально потужною і щоб про неї знала вся Україна», – переконує Євген Недищук.

Додає: вже зустрівся з усіма депутатами та почав спільно з ними працювати над планом робіт в громаді. Додає: півтора тижні тому в Поромові була зареєстрована фірма, яка буде працювати над будівництвом теплоелектростанції. Після нового року планує влаштувати громадські слухання, на які запросить бізнесменів, щоб ті показали проект будівництва та графік робіт селянам.

Депутат Поромівської ОТГ від партії УКРОП Віталій Радзивилюк впевнений, що громада має перспективу, адже тут до влади прийшли ті, хто вміє працювати та хоче змінити життя селян на краще.

«Євгена Недищука знаю як людину самодостатню, яка знає чуже горе і вміє співчувати та допомагати. Він з розумінням ставиться до проблем людей», – каже Віталій Радзивилюк.

Його колега укропівець Віталій Рачук додає: перед новообраним складом депутатів та головою багато проблем, які потрібно вирішити першочергово.

«Ми повинні зробити дороги, вирішити питання із водопостачанням, відремонтувати будинок культури в селі Бужанка, і дуже багато всього. Думаю, що коли держава виділить громаді гроші, ми зможемо зробити все, аби людям жилося краще», – розповідає Віталій Рачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Січня 2019 09:58
10.01.2019р. На сьогоднішній день не укладено договору з НЦМЛ.Люди з ближніх сіл не можуть лікуватися в лікарні.При зустрічі з Євгеном Недищуком він обяснив так що депутати на сесії проголосували щоб люди лікувалися в Іваничах і гроші перечислив тільки на Іваничівську лікарню.Також ми розмовляли із головним лікарем НЦМЛ Мороз В.В. хороша людина все пояснив і при розмові з ним, з Поромівського ОТГ ніхто не приїхав він чекав що вони приїдуть чи голова чи депутати але нікого не було з представників громади села ,і наданий момент ще є і заборгованість за попередні роки, але вони приймали людей. Чому ми платимо податки і маємо лікуватись де хочуть наші представники Поромівської ОТГ!!!! я проживаю в с.Бужанка,що мені їхати до Іванич одна дорога дуже в поганому стані.Дуже не зручно.Не розумію для чого так робити ? Ми близько Нововолинська живем попередні роки нас приймали а зараз не будуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus