USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко домігся змін Конституції через тиск на депутатів, – Сироїд

6 Червня 2016 23:10
Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд розповіла про тиск президента України Петра Порошенка на депутатів під час голосування за зміни до Конституції у частині судочинства

Про це вона сказала у програмі "Про політику" в ефірі телеканалу Еспресо.TV.

Сироїд вважає, що зміни до Конституції у частині судочинства відбулися через політичний тиск на депутатів.

"Був природній цей опір. Депутати не хотіли голосувати, бо вони розуміють, що це неправильне рішення, що так не можна робити. Але застосовується тиск. І цей тиск відчували депутати, коли йшло голосування за призначення Луценка генеральним прокурором. І такий самий тиск відчували депутати від "Самопомочі", які обговорювали, голосувати чи не голосувати за зміни до Конституції в частині судочинства", - сказала віце-спікер Ради.
Вона додала, що той тиск дав зворотній ефект, і "Самопоміч" не проголосувала за ці зміни.

Сироїд також розповіла, що відмова фракції підтримати судову реформу вплинула на лідера "Самопомочі" Андрія Садового.

"Те, що відбувається по сьогоднішній день у Львові стосовно міського голови, пов’язаного з Грибовицьким сміттєзвалищем, це ще є відголоси й помсти за неголосування за зміни до Конституції", - сказала вона та зазначила, що Садовому багато дзвонили та "вимагали від нього, щоб він вплинув на фракцію стосовно результатів голосування".

Вона уточнила, як саме здійснювався тиск під час інших голосувань.

"Коли ще йшлося про голосування за зміни до Конституції в частині так званої децентралізації, були відкриті кримінальні справи стосовно кількох наших однопартійців. Було відкрите кримінальне провадження за фактом тиску на народних депутатів, і як раз в день голосування голову партії Андрія Садового викликали в прокуратуру, і це робилося дуже показово, щоб усі бачили, що у той день, коли йде голосування, лідер партії дає свідчення в прокуратурі", - розповіла вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 7 Червня 2016 08:02
Абсурд, він що з палкою стояв над ними. Депутати що хочуть те і роблять у Раді.
Коля Показати IP 7 Червня 2016 10:50
Це вже давно всім ясно все під себе гребе і гребе . А лікарі а вчителі а пенсіонери а інваліди а діти а просто громадяни України не заслуговують на такі зарплати і пенсії???!!!!!!!А тільки судді ??!!! Бо будуть так відкати давати що і не снилось навіть на заводі конфеток таких прибутнів немає. МІНЯТИ таку владу так в очі людям дивляться і брешуть брешуть а не знають пролем людей простих що їм нема за що купити іноді елементарні речі. І квартири у Луцьку мер Міста забрав -це його досягнення чи як? Не в одному місті так не було. НЕ можете виправитись втікайте в інші країни не ганьбіть і не ставте людей на коліна
ТОЛЯСІК Показати IP 7 Червня 2016 10:59
САМІ збагачуються. Влада начхала на народ. Тільки люди загинули а вони за крісла бились через кров людей простих. В крові руки у них і в баблі
лучанин Показати IP 7 Червня 2016 21:24
теперішня влада хоче де в чому перевершити діяння кумуністичного режиму Ссср. Злодії повинні сидіти в тюрьмі.Так колись щебетав бувший президент Ющенко. Це вірно але він перепутам тюрму з органами управління.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus