USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Порошенко отримав $20 млн дивідендів від Roshen

27 Грудня 2018 13:52
Президенту України Петру Порошенку вперше за три роки трастовий керівничий Rothschild Trust (Schweiz) виплатив частку прибутку (дивіденди) в розмірі понад 556,7 млн грн, що становить майже 20 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента України, передає видання «Інтерфакс-Україна».

«Це рішення було прийнято відповідно до трастового договору, укладеного у 2016 році, який позбавив Порошенка будь-якого права на участь в управлінні Roshen. Договір – перший і поки що єдиний в Україні випадок використання міжнародного досвіду передання компанії в довірчу власність. Його мета – відокремлення бізнесу від політики з дотриманням найкращих світових стандартів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відомості про отримання коштів Порошенко вже подав до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

«У встановлений чинним законодавством термін він сплатить до бюджету майже 60 млн грн податків, із них військовий збір становитиме близько 8 млн грн», – додали у прес-службі.

Уточнюється, що український президент з власних коштів оплачує свою політичну рекламу, а частина грошей йде на благодійність.

«У 2014-2018 рр. до бюджетів різних рівнів Roshen заплатив 8,2 млрд грн податків, зборів, єдиного соціального внеску та митних платежів», – додали у повідомленні.

Нагадаємо, у грудні 2017 року керівничий директор банківського будинку Rothschild Джованні Сальветті заявив, що усі зацікавлені в покупці компанії Roshen сторони відмовилися від цієї можливості через високий ризик і українсько-російську кризу.

У листопаді 2018 року стало відомо, що президент без перешкод вивіз з Росії в Україну обладнання заводу Roshen загальною вартістю більше 10 мільйонів гривень.

Як відомо, Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак «у зв’язку з відсутністю покупців» 14 січня 2016 року президент заявив про підписання угоди, за якою передав свою частку в корпорації Roshen у незалежний «сліпий» траст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 27 Грудня 2018 14:17
Чесний, нiчо не скажеш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus