USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Порошенко призначив 38 суддів Вищого антикорупційного суду

11 Квітня 2019 16:09
Президент України Петро Порошенко призначив 38 суддів Вищого антикорупційного суду.

На церемонії складання присяги суддями Порошенко закликав Антикорупційний суд невідкладно розпочати свою роботу.

Порошенко зазначив, що судді даного суду мають особливі гарантії безпеки. Крім того, він підкреслив, що не має наміру втручатися в його роботу.

До слова, близько 40% переможців конкурсу в Антикорупційний суд не були раніше суддями, а були адвокатами і науковими діячами.

7 червня 2018 року Верховна Рада України прийняла законопроект про Вищу антикорупційному суді.

На початку серпня був відкритий конкурс на посади суддів до Верховного та Вищого антикорупційного судів. У Верховному суді - 78 вакансій, у Вищому антикорупційному суді - 39.

Вища рада правосуддя рекомендувала Порошенку призначити 38 з 39 переможців конкурсу в Антикорупційний суд. 13 адвокатів, 4 науковці та 22 судді перемогли в конкурсі на посади суддів Вищого антикорупційного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus