USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Порошенко відповів на офшорний компромат

5 Квітня 2016 14:10
Президент України Петро Порошенко прокоментував інформацію по офшорах, яка з'явилася 3 квітня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Порошенка.

Нагадаємо, понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Днями вони приступили до публікації викривальних статей, одна з яких розповідає про секретний офшор і "моральний злочин" Петра Порошенка.

"Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх доходів, сплати податків і питання конфлікту інтересів", - написав президент.

"Ставши Президентом, я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим і юридичним компаніям", - додав Петро Порошенко.

"Чекаю, що вони нададуть вичерпні пояснення для української і міжнародної преси", - резюмував глава держави.

У січні 2016 року Петро Порошенко зробив заяву про передачу долі Roshen незалежному "сліпому" трасту під управлінням іноземного банку, і що, згідно з угодою, жодна з його вказівок не має юридичної сили, оскільки державний чиновник не може бути безпосередньо залученим у бізнес.

3 квітня в західних ЗМІ з'явилася компрометуюча інформація на безліч зарубіжних політиків.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ГОНТАРЕВОЇ ЗНАЙШЛИ ЗВ’ЯЗОК З РОСІЙСЬКИМ КАПІТАЛОМ

Серед іншого, були дані і про те, що Президент України дійсно почав процес реструктуризації своїх активів Roshen і створив для цього три офшорні компанії, але так і не передав свої активи в управління трасту.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Порошенко всіх переграв. Поки весь світ смакує скандальне розслідування, в якому стали відомі секретні офшори гаранта України, експерти вважають, що несподівано витік інформації може стати на руку Порошенку.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЦЕНТРІ ПАНАМСЬКОГО СКАНДАЛУ - НІМЕЦЬКІ БАНКИ І КОНЦЕРН SIEMENS
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Квітня 2016 19:52
ніякого сліпого трасту немає, офшорні фірми створені без ліцензії Нацбанку. через них здійснюється комерційна діяльність, а значить можливе ухилення від сплати податків. ця діяльність не задекларована. ТАК ЩО, ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТ, ВІШАЙТЕ ЛАПШУ НА ВУХА КОМУСЬ ІНШОМУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus