USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко вніс законопроект про місцеві вибори під час воєнного стану

3 Грудня 2018 13:49
Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про забезпечення проведення місцевих виборів в умовах воєнного стану.

Законопроект №9357 зареєстрований у Верховній Раді 3 грудня, утім текст документа поки що не оприлюднений, пише ТСН.

Водночас під час засідання Погоджувальної ради представник Президента у парламенті Ірина Луценко сказала, що Президент подав зміни до закону про правовий режим воєнного стану, в якому пропонується встановити, що дія частини 1 ст.19 цього закону щодо заборони проведення в умовах воєнного стану виборів до органів місцевого самоврядування не поширюється на проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року.

Луценко пояснила, що така пропозиція Президента підтверджує, що воєнний стан потрібний виключно для консолідації механізмів і інструментів для підготовки оборони країни до можливої агресії РФ.

Вона уточнила, що ніякі свободи, ніякі права не будуть порушуватися.

«Ніякого розквартирування, ніякої конфіскації майна не буде, мобілізації відбуватися не буде в тому випадку, якщо Путін не зробить сухопутну агресію по відношенню до України», - додала вона.

За словами Луценко, Президент пропонує не поширювати воєнний стан на проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року.

Як повідомлялось, Центрвиборчком ухвалив рішення про припинення виборчого процесу в об’єднаних територіальних громадах 10 областей, де введено воєнний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus