USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порошенко втрачає шанси вийти у другий тур президентських виборів

22 Лютого 2019 07:00
На виборах Президента України є висока ймовірність другого туру, в якому українці обиратимуть між Володимиром Зеленським та Юлією Тимошенко. Чинний Президент Петро Порошенко же до другого туру не пройде.

Про це йдеться в дослідженні Інституту соціальних технологій «Соціополіс», який провів всеукраїнське опитування громадської думки з метою вивчення поточної суспільно-політичної та електоральної ситуації в країні.

Згідно з результатами проведеного опитування, станом на середину лютого 2019 року лідером електоральних симпатій жителів України на виборах Президента України є Володимир Зеленський – за нього висловили готовність проголосувати 19,3% респондентів від загальної кількості опитаних, 21,4% респондентів з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні, та 25,1% респондентів з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні та вже визначився зі своїм вибором.

Друге-третє місця в електоральному президентському рейтингу займають Юлія Тимошенко і Петро Порошенко, за яких висловили готовність проголосувати відповідно 11,4% і 10,3% від загальної кількості респондентів, 13,1% і 12,4% респондентів з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні та 15,4% і 14,6% респондентів з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні та вже визначився зі своїм вибором.

В першу п’ятірку кандидатів в Президенти України за рівнем підтримки виборцями входять також Юрій Бойко та Анатолій Гриценко – за них мають намір проголосувати відповідно 7,6% та 6,2% від загальної кількості опитаних, відповідно 8,8% і 7,0% опитаних з числа тих, хто має намір взяти участь в голосуванні, та відповідно 10,3% і 8,2% опитаних з числа тих, хто має намір взяти участь в голосуванні та вже визначився зі своїм вибором. Ще не визначилися зі своїм вибором 14,9% респондентів з числа тих, хто планує взяти участь у голосуванні на виборах Президента України.

Результати проведеного опитування свідчать, що жоден з кандидатів в Президенти України не зможе набрати у першому турі виборів більше 50% голосів виборців, а отже, з дуже високою ймовірністю, відбудеться другий тур виборів Президента.

Згідно з результатами опитування, станом на середину лютого 2019 року до другого туру виборів мають реальні шанси вийти три кандидати в Президенти – Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко.

При цьому, які свідчать результати опитування, Володимир Зеленський у другому турі виборів має помітну перевагу в рівні підтримки виборцями і над Юлією Тимошенко, і над Петром Порошенком.

Зокрема, якщо до другого туру виборів Президента України вийдуть Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко, то за Володимира Зеленського готові віддати свій голос 36,9% від загальної кількості опитаних, а за Юлію Тимошенко – 22,5% від загальної кількості опитаних.

У разі виходу до другого туру виборів Президента України Володимира Зеленського та Петра Порошенка, за першого з них готові віддати свій голос 42,3% від загальної кількості опитаних, а за другого – 18,1% від загальної кількості опитаних.

Згідно з результатами опитування, якби вибори депутатів Верховної Ради України проходили в середині лютого 2019 року, найбільшу кількість голосів виборців набрала б партія «Слуга народу» – за вказану партію висловили готовність проголосувати 16,2% від загальної кількості опитаних, 18,3% з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні та 21,4% з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні та вже визначився зі своїм вибором.

Друге-третє місця за рівнем підтримки виборців займають партії «ВО «Батьківщина» та «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – за вказані партії висловили готовність проголосувати відповідно 12,4% і 10,7% від загальної кількості опитаних, 15,1% і 12,9% опитаних з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні та 17,7% і 15,1% опитаних з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні та вже визначився зі своїм вибором.

З високою ймовірністю 5%-й прохідний бар’єр на виборах до Верховної Ради (який діє на теперішній час) зможуть подолати партії «Опозиційна платформа – За життя» (за яку мають намір проголосувати 7,6% від загальної кількості опитаних, 8,9% опитаних з числа тих, хто планує взяти участь у голосуванні, та 10,4% опитаних з числа тих, хто планує взяти участь у голосуванні та вже визначився зі своїм вибором) і партія «Громадянська позиція» (відповідно 6,5%, 7,6% та 8,9%).

Досить високі шанси на проходження до Верховної Ради, станом на час проведення опитування, має також Радикальна партія Олега Ляшка.

Терміни проведення польового етапу опитування – з 8 по 15 лютого 2019 року. Об’єктом дослідження були жителі всіх регіонів України, за винятком Автономної Республіки Крим, м. Севастополя і окремих районів Донецької та Луганської областей, віком від 18 років.

Всього з використанням методу особистого інтерв’ю face-to-face було опитано 2409 респондентів, які зареєстровані у 139 населених пунктах України. Вказана вибірка репрезентативна для всього дорослого населення України за ознаками статі, віку, регіону проживання і типу населеного пункту (міський населений пункт / село). Теоретична статистична похибка вибірки (з довірчою ймовірністю 0,95 та без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,0%.

Презентацію з результатами опитування можна завантажити тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Виборець Показати IP 22 Лютого 2019 08:17
Пройде він до 2 туру і точно виграє.Прихід до влади популістів-це катастрофа.
Лучанин до Виборець Показати IP 22 Лютого 2019 08:54
1. А хто в нас не популіст? І хто в нас професіонал? 2. Порошенко по рейтингах не проходить, але в нього в руках багато важелів, щоб зробити це нечесно...
Анонім Показати IP 22 Лютого 2019 08:37
У центру Разумкова інші розклади.
Толік Показати IP 22 Лютого 2019 08:52
Якщо сфальсифікує то так і буде. А ні то Зеленський в другому турі переможе бо за нього вся молодь!)
Пенсіонер до Толік Показати IP 22 Лютого 2019 10:00
Я гадаю що наша молодь розумніша ніж ви пишете.
Учень Показати IP 22 Лютого 2019 09:04
за 5 років президенства у нас не КАТАСТРОФА у нас повна С@АКА
скептик до Учень Показати IP 22 Лютого 2019 09:44
сядь за партою нормально, а не догори дригом
Виборець Показати IP 22 Лютого 2019 09:23
Молодь на вибори не ходить.Хоча це дуже прикро.Прочитайте спочатку Конституцію,які повноваження має президент.Сьогоднішній перебрав на себе деякі зайві і це трохи бентежить.Хоча все залежить від ВР,значить дозволяє.Але президент в першу чергу-головнокомандувач.А в сьогоднішніх реаліях-це ключова роль.Хоча вибір робити кожному,бажано свідомий і виважений.
скептик Показати IP 22 Лютого 2019 09:46
президент - це як пяте колесо до воза. нікому не потрібна посада, розсадник корупції
Любі свині Показати IP 22 Лютого 2019 10:14
Порохоботи - ФАС!!!
Навуходоносор Показати IP 22 Лютого 2019 10:19
Гарант гарно говорить (правда англійський у нього страшно далекий від "оксфордського" вимовлення), гарно бреше, гарно краде, гарно обіцяв закінчити війну за день, гарно не виконав ні одної обіцянки для виборців, які давав в 2014 році. Такий собі "гарний" чолов*яга. А гарних навіщо міняти, по логіці "Виборця" він і далі повинен "гарно" управляти і катастрофи в цьому немає. Ось тільки питання до адвоката "гарного" чоловіка: якщо це не катастрофа, то що тоді катастрофа? Такої катастрофи навіть перший-ліпший пересічний дядько сільський, бувший бригадир колгоспу, не допустив би.
Пенсіонер до Навуходоносор Показати IP 22 Лютого 2019 10:45
Саме так. Як правильно говорити англійською і як правильно керувати країною у нас знають всі . Навіть пересічний сільський дядько.
Виборець Показати IP 22 Лютого 2019 14:17
"Гарно" управляти.Коли ви вже викинете цей "совок"з голови.Ви влада в країні,ви!!!Знову хочеться "царька","феодала","начальника"...кого?
скептик до Виборець Показати IP 22 Лютого 2019 16:15
та яка це влада. це навіть не народ. так собі, стравоходи ходячі, як стадо качок. тих, що формують народ, стає все менше і менше. одних на майдані вибили, інших в лугандонії, ще інші взагалі плюнули і поїхали. ще одна каденція порхатого з яничарами при владі - доб'ють решту.
Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Лютого 2019 21:30
З яким задоволенням читаю (і копіюю) коменти стосовно виборів. Чим гірше-тим краще. Я не думаю, що Україна в існуючих межах протримається довше року. Не забувайте-вибори до ВР. Ще одна драчка. Ще один привід для дерібану територій.
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Лютого 2019 22:35
а щоб не було дерибану, треба таку пяту колону як крисчанин віправити на таймир ягель добувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus