USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Порошенко виступив проти прийняття закону про окуповані території

15 Березня 2017 12:20
Президент України Петро Порошенко виступив проти закону про окуповані території, запропонований деякими політсилами. На його думку, він зруйнує мінський процес.

Про це глава держави сказав під час засідання РНБО, передає прес-служба Адміністрації Президента, пише Країна.

За словами Порошенка, партнери України не розуміють, чому Україна просить підтримки у відновленні цілісності України назовні, коли всередині низка політичних сил поставила собі за мету позбутися частини Донбасу і випхати в Росію кілька мільйонів українців.

"Юридично легалізувати це пропонується законом про окуповані території. Тільки уявіть собі інші наслідки такої законодавчої ініціативи! Подібний закон зруйнує мінський процес. Поховає міжнародні санкції проти Російської Федерації, оскільки вони прив'язані до Мінська. Місія ОБСЄ піде з Донбасу. Ми залишимося сам на сам з агресором на тлі неминучою ескалації військових дій", - зазначив президент.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко обрав політику невтручання і «незнання» в ситуації з торговельною блокадою окупованих територій Донбасу. Про це написав відомий волонтер Юрій Касьянов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Крім того, стало відомо, що вчора, 14 березня, на сході українська поліція обстріляла нардепа Володимира Парасюка, його помічників та журналістів. Трапилося це в районі села Семенівка біля Краматорська.

На думку глави держави, поліцейські діяли з терпимістю.

Так, Порошенко вперше прокоментував інцидент з поліцейськими за участю народного депутата Володимира Парасюка.

Глава держави на засіданні РНБО назвав відео із побиттям силовиків ганебним. Прізвище нардепа, який брав участь у сутичці, він не називав, пише ТСН.

"Я вночі дивився це ганебне відео. Як били нових поліцейських, як намагалися вирвати у них зброю, як принижували бійців Національної гвардії та поліції, які пройшли бойові дії - в розрахунку, що ті не можуть підняти руку на недоторканого обранця. А які матюки гне цей народний депутат середнього роду?" - наводить його цитату прес-служба глави держави.

За словами Порошенка, екстрене засідання РНБО він ініціював, аби розглянути "додаткові серйозні загрози національній безпеці", які виникли внаслідок так званої блокади Донбасу, "безвідповідальної антидержавної поведінки її організаторів і синхронізовані з ними дії окупантів".

Нагадаємо, ввечері 14 березня колону блокувальників, які з бійками прорвалися через блокпост у Слов'янську, зупинили на шляху до зони АТО між Краматорськом і Костянтинівкою. Серед них був і депутат Володимир Парасюк. У Штабі блокади запевняють, що поліція відкривала вогонь по блокувальниках, після чого затримала їх і повезла у невідомому напрямку.

Зазначається, що семеро працівників поліції отримали тілесні ушкодження. Активісти кажуть, що їх теж побили та бризкали газом. У сутичках постраждав і сам Парасюк.

Правоохоронці, своєю чергою, розповіли, що парламентар поводився агресивно, розмахував своїм посвідченням і тицяв ним в обличчя.

Нагадаємо, сьогодні, 14 березня, депутати Волинської облради звернулись до керівництва країни стосовно учасників економічної блокади ОРДЛО та припинення торгівлі з терористами. За це звернення проголосували всі обранці громади, окрім депутатів партії БПП «Солідарність», які не прийшли на сесію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Березня 2017 12:36
в такому разі пане херант відкличте всі війська і не робіть цього цирку на крові українського народу. про який мінський процес глаголите ? в лугандонії на нього нас"ати хотіли, а раша вперто корчить з себе непричетного, як і АП на чолі з вами , яка заховала голову в пісок і робить виглять, що не бачить реальних подій. ОБСЕ піде ? а толку з їх присутності. на що вони впливають ? висловлюють чергову стурбованість ? держава торгує товарами військового призначення як з лугандоном та і з рашею. ВАС ВЛАШТОВУЄ БІЗНЕС НА КРОВІ ?!!!!!!!!!!
яія до Анонім Показати IP 15 Березня 2017 13:59
Судячи по ситуації, хіранта влаштовує бізнес на крові, гроші не пахнуть
блокпост Показати IP 15 Березня 2017 12:55
Усім жерти конхвети Рошен
Петро Показати IP 15 Березня 2017 13:53
Порошенко став на шлях в Ростов-на-Дону
Анонім до Петро Показати IP 15 Березня 2017 14:57
а хто його там чекає ? тільки в панаму

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus