USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада підтримає вимоги активістів щодо блокади торгівлі з ОРДЛО

14 Березня 2017 14:20
Силовий розгін учасників блокади торгівлі з ОРДЛО ставить Україну в негарне становище перед іноземними партнерами: звернення до центральних органів влади щодо підтримки вимог активістів, які пікетували облдержадміністрацію, розглядатимуть у рамках позачергової сесії міськради.

Про це йшлося під час засідання погоджувальної ради у Луцькій міськраді 14 березня.

Керівники депутатських фракцій висловилися за внесення до порядку денного позачергової сесії міськради, яка відбудеться 15 березня, звернення на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями та на підтримку вимог активістів, які вчора ввечері прийшли в облдержадміністрацію.

Нагадаємо, 13 березня сили СБУ та спецпідрозділ КОРД захопили редут торгівельної блокади на станції Кривий Торець. У зв’язку із затриманням та побиттям учасників, у Волинську облдержадміністрацію близько 19:00 почали сходитися люди. Активісти висунули свої вимоги.

Так, голова фракції «Народний контроль» Павло Данильчук зазначив, що однозначно потрібно підтримати активістів, адже кримінальні справи щодо учасників блокади досі відкриті, не виконана також вимога звільнення Аброськіна. Він закликав скликати сесію вже сьогодні о 16.00, оскільки сьогодні відбувається засідання облради, де розглядатимуть таке звернення.

На підтримку звернення висловився також голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік, який зауважив, що влада відкрила "скриньку Пандори" вчорашніми діями з силового розгону блокувальників.

На підтримку блокування торгівлі з агресором висловився також голова фракції «Солідарність» Євгеній Ткачук. Він оголосив, що завтра офіційно вийде зі складу фракції, якщо позиція колег буде «такою ж, як на Київському майдані та у Києві» і вони не чутимуть людей. Депутат наголосив, що хоче, аби його фракція проголосувала за звернення, та таким чином підтримала громаду Волині та міста. Він нагадав, що за правління Януковича був силовий розгін студентів, а цього разу відбувся розгін патріотів, які не дають олігархам торгувати з окупованими територіями.

Підтримав блокаду торгівлі з окупованими територіями також голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук, який засудив вчорашні дії влади. Він відзначив, що розгін блокади ставить Україну в негарне становище перед іноземними партнерами, від яких вимагають санкцій, продовжуючи торгівлю з агресором.

Секретар міськради Юлія Вусенко закликала колег бути присутніми під час засідання сесії Волиньради сьогодні, щоб вичитати звернення облради, доповнити його та показати, що у цьому питанні депутати міської та обласної рад єдині.

Отже, голови фракцій міськради вирішили бути присутніми під час засідання облради, а проект звернення розглянути завтра у рамках позачергової сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus