USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко знову залишив без нагород героїв-танкістів 51-ої ОМБ

24 Серпня 2015 21:29
Усупереч оптимістичним прогнозам, герой-танкіст зі Старовижівщини Микола Тишик із нагоди Дня незалежності так і не отримав давно обіцяної державної нагороди.

Про це повідомляє «Волинська газета».

Нагадаємо, громадськість Волині очікувала гідного відзначення на державному рівні подвигу одразу двох танкових екіпажів під командуванням Миколи Тишика. У складі першого вони знищили кілька ворожих танків, а одну броньовану машину Т-72 захопили як трофей, а з другим Микола Тишик вивів колону українського війська з котла під Дебальцевим.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що громадськість та журналісти неодноразово піднімали питання про справедливе відзначення подвигу волинян-танкістів Миколи Тишика, Андрія Мудрика, Олександра Пугача, Костянтина Мрочка та Романа Ляшка.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ГЕНЕРАЛАМ ЩОСЬ ЗАВАЖАЄ НАГОРОДИТИ ВОЛИНСЬКИХ ГЕРОЇВ-ТАНКІСТІВ

Як і про те, з яким завзяттям чиновники місцевого та загальнонаціонального рівня футболять нагородні документи з однієї інстанції в іншу, і як, нарешті, в обласному військкоматі вирішили підняти армійські архіви і, отримавши письмові докази героїзму танкістів, уже з власної ініціативи написати клопотання до Верховного головнокомандувача…

Проте наприкінці минулого тижня мама Миколи Тишика повідомила ніби як радісну новину: на неділю, 23 серпня, її геройського сина викликають у столицю, щоб вручити нагороду!

Щоправда, сам Микола Тишик напередодні свят доволі скептично оцінив таку перспективу, адже, виявляється, телефонував з цього приводу до одного з волинських депутатів громадянин у статусі… волонтера. Тому демобілізований командир танку зауважив: якщо власним коштом їхати за 400 км по нагрудний знак для учасників АТО, то краще залишитися вдома…

Недобрі передчуття (з усіх фото мами Миколи Тишика у статті про можливе нагородження її сина ми випадково вибрали зображення, де є гарбузи) справдилися: уважно вичитавши Указ Президента України Петра Порошенка №490/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня незалежності України» від 23 серпня ц. р., серед тих, кого нагороджено орденами, медалями та відзначено почесними званнями «за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час бойових дій та при виконанні службових обов’язків» ні Миколи Тишика, ні будь-кого іншого зі складу героїчних екіпажів 51-ої Володимир-Волинської ОМБР (перейменовано на 14-ту ОМБР) немає.

Відтак, боротьба за справедливість буде продовжуватися. Тим паче, що одна з провладних партій уже запропонувала Миколі Тишику балотуватися в облраду по одному з Луцьких округів, шансів на перемогу в нього немало, а з депутатським мандатом навіть залізобетонний мур чиновницької байдужості пробивати набагато легше. Дивно тільки, чому її чисельна фракція в нинішній облраді досі не проголосувала за звернення до глави держави з приводу гідного вшанування не лише Миколи Тишика, але й інших чотирьох солдатів із його танкових екіпажів?

Роман УСТИМЧУК.



На фото автора: емблема 51-ої бригади, в складі якої Микола Тишик здійснив перший подвиг на фронті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Патріот Показати IP 24 Серпня 2015 21:46
а син саганюка вже має корочку учасника ато?
Михаловна Показати IP 24 Серпня 2015 21:48
Надавати гуньчіку підср*чників - хай їде до татка розбиратися що за ч*о таке творить
Штефан,Луцьк Показати IP 24 Серпня 2015 21:53
Це виключне право Президента-нагороджувати чи не нагороджувати!
Патріот до Штефан,Луцьк Показати IP 25 Серпня 2015 01:02
то хай колектив рошену нагородить, в нього ж право, а в нас з вами повинність
ПЕЧЕНЮК МИКОЛА ГО ВГ Показати IP 24 Серпня 2015 22:14
МИКОЛА НЕ СИН ХЕНЕРАЛА,ЗАТЕ ЙОГО ПОДВИГ ЗНАЮТЬ БАГАТО НАРОДУ , НИЗЬКИЙ УКЛІН ТОБІ СОЛДАТЕ ,МІЦНОГО ЗДОРОВЬЯ І ДОВГИХ ЩАСЛИВИХ ЛІТ ЖИТТЯ,А ГУНЧИКУ І ПРЕЗИДЕНТУ ГАНТЬБА.СЛАВА ГЕРОЯМ!!! СМЕРТЬ ВОРОГАМ.
Народ України !!! Показати IP 25 Серпня 2015 04:50
Всім щирим і чесним воїнам-захисникам України-неньки міцного здоров'я і довголіття і Вашим родинам ! Хай Бог береже Вас і Ваші родини !!! Добро і правда переможе !!!
ВОНО Показати IP 25 Серпня 2015 05:43
влада страшно боїться справжніх героїв. видумані герої їй близькі і зрозумілі.
Гася Показати IP 25 Серпня 2015 06:15
справжній герой без нагороди. Луцьк без гарячої води. банду геть
Афган Показати IP 25 Серпня 2015 07:23
коментар було видалено
Андрій Нововолинськ Показати IP 17 Вересня 2015 00:09
Слава хлопцям танкістам! Народ Украіни ніколи не забуде цей подвиг я сам волинянин і пишаюсь такими земляками! а владні чиновники це сміття хай Вас Бог береже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus