USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розслідування про розкрадання в оборонці: Порошенко заявив, що звільнив Гладковського

4 Березня 2019 12:46
Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Про це він заявив на засіданні Ради регіонального розвитку Миколаївської області, передає ТСН.

«Сьогодні зранку я підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря Ради національної безпеки і оборони. Так само його знято з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю», – повідомив Порошенко.

Він також публічно звернувся до НАБУ із проханням розслідувати резонансні публікації і покарати винних.

Нагадаємо, за даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор «Укроборонпрому» Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та «Укроборонпром» готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів.


Нагадаємо, Гладковського відсторонили від посади після корупційного скандалу. За інформацією журналістів «Bihus.info», син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду. За даними фактами НАБУ розпочало власне розслідування.

Також повідомлося, що Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. Раніше йшлося про те, що фірма Гладковського отримала півмільярда за таємними угодами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
К.лучанин Показати IP 4 Березня 2019 13:27
А що з "братаном" Гунчиком , якого Порошенко взяв в УКРОБОРОНПРОМ під крило Свинарчука - Гладковського? Це одна шайка-лєйка. Перед виборами Пороху нікуди діватись, і він приносить у жертву свої фігури на " шахматній дошці", сподіваючись на перемогу. Але я думаю що пісня Пороха вже відспівана, нехай іде в Європарламент, куди хотів. Україніці вже побачили який насправді є Порох: лицемір та брехун і в додаток олігарх та президент за сумісництвом! Зробив Україну ще біднішою за 5 років. "СПАСИБІ" йому за це.
Оптимістка Показати IP 4 Березня 2019 14:12
звільнити мало!!! А конфіскація , а суд??? За таке розстрілювати потрібно!
Ковель Показати IP 4 Березня 2019 18:42
П. П. О а руки чого не пообрубував???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus