USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Порошенко звільнив Полторака з військової служби

13 Жовтня 2018 18:03
Президент Петро Порошенко звільнив главу Міноборони Степана Полторака з військової служби.

Про це Порошенко повідомив 13 жовтня під час виступу на урочистих заходах вшанування військових України, інформує Українська правда.

Глава держави повідомив також, що Полторак продовжить здійснювати керівництво Міноборони у статусі цивільного міністра.

Як заявив президент, "звільнення з військової служби не є покаранням чи свідченням недоліків у роботі".

"Відповідно до вимог закону про нацбезпеку, з 1 січня 2019 року посаду міністра оборони України має посідати цивільна особа. Виходячи з цього, Степан Полторак подав відповідний рапорт (про звільнення. - ред.), і я його прийняв", - зазначив Порошенко.

Він додав, що закон узгоджено з партнерами України по НАТО і така процедура передбачена, одже "рішення цілком відповідає духу і букві закону".

"Цінуючи визначальний внесок Полторака у відродження ЗСУ і Нацгвардії України, я прийняв рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством... На вас залишається уся повнота відповідальності за рівень обороноздатності нашої держави", - зазначив Порошенко.

Також глава держави вручив Полтораку орден Богдана Хмельницького I ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 13 Жовтня 2018 19:03
мдяяя... орден Б.Хмельницького вручають за те, що прос"ав боєприпасів більше як на 5 млрд доларів
Справедливий Показати IP 13 Жовтня 2018 19:34
Головне, що з "партнерами" узгодили. Оце найголовніше.
військовий Показати IP 13 Жовтня 2018 20:16
Тепер півторачка буде отримувати військову пенсію+заробітну плату міністра,а раніше він отримував лише грошове забезпечення військовослужбовця,а ви сумлінно платіть податки.
Стьопа дебальцевськи Показати IP 13 Жовтня 2018 20:21
Прикольно , буде отримувати високу атошну пенсію (по новому тарифу) і цивільну зарплату міністра. Це мабуть нагорода за про...і слади з боєприпасами.
Олег Показати IP 13 Жовтня 2018 21:34
А по сидiти на дорожку !!!
123 Показати IP 13 Жовтня 2018 21:39
Цуко, бл*, нема слів - одні мати. То вони під Надьку пишуть закон, який міняє з ніг на голову принцип відбування покарання. То під Югку забирають вимогу, що генпрокурор має бути фаховим юристом. Тобто вважається нормальним, коли під одну людину міняється законодавство. Я не юрист, але чомусь мені вже тут пахне юридичним маразмом. В прикладі з Стьопою - схоже, але навпаки. Ми не будемо міняти закон під Стьопу, ми поміняємо статус Стьопи, був військовий - за один день стане цивільним. Якщо ви (з якихось міркувань) прописуєте в законі про нацбезпеку, що міністр оборони має бути цивільним - то будьте добрі цього дотримуватись, показувати хоч якусь послідовність. Інакше виникає логічне питання - нахудожника ви прописуєте в законі норми, які самі ж не збираєтесь виконувати? Підсумую словами одного виїжджаючого з України - "розумієте, нереально спрогнозувати, до чого ці дибіли додумаються завтра".
Богдан Сташинський Показати IP 14 Жовтня 2018 12:53
Ця особа немаэ жодного вiдношення до ЗС вона несмроможна керувати ЗС в силу свого фаху. Це хабарник звичайного ВВЗ МВС. Його мисце на нарах ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus