USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко продав «Кореспондент»

24 Квітня 2013 12:20
Бізнесмен і народний депутат Петро Порошенко продав частку в журналі «Кореспондент», сайті korrespondent.net і радіостанції «Наше радіо». Чоловік планує відкрити новий масштабний медіапроект.

Про це інформує КоммерсантЪ-Украина.

Партнер політика - медіагрупа «United Media Holding» - викуповує по 50% в «Нашому радіо» і KP Media (журнал «Кореспондент», сайт korrespondent.net та портал bigmir.net) у структур бізнесмена і стає єдиним власником цих компаній.

У лютому цього року він також продав UMH свою частку в радіостанціях «Ретро ФМ» і Next.

Порошенко підтвердив продаж активів, уточнивши, що його здійснили за умовами опціону, укладеного сторонами в 2010 році.

«За угодою акціонерів, можливість реалізувати опціон була у обох сторін. Ми своїм правом скористалися», - уточнив віце-президент UMH Григорій Шверк.

Порошенко також заявив, що може зайнятися новим медіапроектом. «Я вважаю, що наша співпраця з UMH було досить плідною. Саме тому планую зосередити свою увагу на новому масштабному медіапроекті», - зазначив чоловік. Коментувати подробиці він відмовився.

Петро Порошенко та UMH співпрацюють з 2007 року - тоді бізнесмен передав в управління медіагрупі радіостанцію «Радіо п'ять» (пізніше перейменована в «Ретро ФМ»). У 2011 році партнери спільно придбали «Наше радіо» у ірландської медіакомпанії Communicorp і KP Media - у засновника компанії Джеда Сандена.

У UMH неодноразово заявляли, що намагаються спростити структуру акціонерного капіталу і ведуть переговори з партнерами про викуп їх часток у спільному бізнесі. Партнерами UMH також вважають Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, яких називають співвласниками журналу «Фокус» і газети «Комсомольська правда», а також Ігоря Суркіса (радіо «Динамо»).

На початок 2010 року власником найбільшої кількості акцій Advantest Plc, якій належить UMH, був її президент Борис Ложкін з часткою 81,67% (через Integrity International Holding Ltd). Ще 2,93% акцій належать Torbock Holdings Ltd, яку пов'язують з ІК Concorde Capital, а 2% - компанії Valeia Ltd.

У UMH стверджують, що відтоді частки акціонерів значно не змінювалися. При цьому в кожному окремому проекті у UMH є партнери - їх загальну частку в бізнесі компанія оцінює в 20%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus